"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care dirijeaza politica guvernelor , tin in palma soarta oamenilor ." (Reginald McKenna , fostul presedinte al Consiliului Director al Midlands Bank )
" Mijloacele noastre de plata in circulatie depind de ambitiile manifestate de banci in practica lor de imprumutare . Pe deasupra bancile nu imprumuta bani , numai promisiunile unor bani , care nici nu se afla in propriettea lor . " (Irwing Fischer,economist , scriitor )
" Daca nu ar exista datorii in sistemul nostru bancar , nu ar exista nici un fel de bani ." (Marriner S. Eccles , presedintele FED)
" Niciodata nu m-am intalnit cu nimeni , care prin ratiune si logica ar fi putut explica , de ce Guvernul Federal ia in imprumut de la banca banii pe care prin puterea primita de la popor ar putea emite chiar acesta . Cred , ca va veni vremea , cand poporul va pretinde schimbarea acestor practici. Cred , in aceasta tara va veni vremea , cand vom fi pusi in urmarire eu si tu , si oricine , care are legatura cu Parlamentul , pentru ca stam cu mainile in sold , si permitem continuarea acestui sistem extrem de stupid . "( Wright Patman , parlamentar )
" In toate cazurile ,cand o banca acorda imprumut se infiinteaza un nou credit bancar - bani noi ." (Graham F. Towers , director la Bank of Canada )
"Procedura bancilor de a produce bani este atat de simpla , ca mintea nici nu poate receptiona ." (John Kenneth Galbralth , economist )
" Permite-mi , sa emit si sa supraveghez banii unei natiuni ,si nu ma intereseaza cine aduce legile . "(Mayer Amschel Rothschild , bancar )
" Suntem in dependenta totala fata de bancile comerciale . Pe bancnotele aflate in prezent in circulatie odata , cineva a trebuit sa le ia in imprumut , fie sub forma de lichiditati , fie sub forma de credit . Daca bancile creieaza bani artificiali in abundenta prosperam , daca nu , murim de foame . " ( Robert H. Hemphill , seful comparttimentului imprumuturi la FED ,Atlanta )
" In legatura cu sistemul nostru bancar bazat pe rezervele partiale trebuie sa intelegem un lucru esential : pana cand suna muzica , nu sunt pirdanti . "( Andrew Gause , istoric bancar )
" Oricine , care crede , ca evolutia exponentiala este vesnica intr-o lume care odata se sfarseste , este nebun ori economist . "(Kenneth Boulding , economist )
" Banii sunt o noua forma a sclavagismului . Diferenta este , ca nu exista legatura directa intre sclav si stapan . " ( Lev Tolstoi)
" Nimeni nu este mai sclav , decat cei care , in mod eronat , se cred liberi ." (Goethe)
" Oricine supravegheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului .Cand vei afla , ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica ." (James A . Garfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)
Discutia a cam deraiat de la subiect . Sa dezbatem ,de exemplu :"Oricine supravegfheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului. Cand vei afla ,ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica . ( James A. Gartfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)
Cantitatea banilor din tara suna cam abstract, insa mi se pare logic ca din momentul in care am intrat in UE "aceasta cantitate de bani din tara" sa plece (la fel cum a venit, daca a venit...) tot in aceeasi directie...iar daca va referiti la un anumit grup economic sau/si politic de influenta, parerea mea este ca oricat de puternic ar fi acest grup, tot din afara se fac "regulile"...trist dar adevarat...
Poate parea ciudat, poate fi o parere stupida, dar personal inclin sa cred ca aceasta criza economica ne afecteaza tocmai din acest motiv: "banii nostri pleaca in afara tarii..." iar cei care mai raman "raman blocati" in directii "anticipate".
Se merge probabil pe principiul dezbina si vei stapani.
Da! Si dupa opinia mea aceasta este situatia . Pana cand ne laudam , ca suverinitatea este perfect functionala , in realitatea de mult nu o mai avem , suntem in mana marilor puteri/organizatii financiare . Problema este ,printre altele , ca economia noastra este una de consum , si - datorita admiterii privatizarii in favoarea corporatiilor internationale - nu una productiva . Ceea ce producem ,ceea ce produce profit cu cheltuieli foarte mici , iese din tara in conturile corporatiilor . In schimb primim marfa , relativ ieftina, de proasta calitate .In acest fel suntem colonizati financiar , totul este in mana straina ,noua nu ne ramane nimic . Si , cum a declarat James A Gartfield , chiar provocarea unor crize economice nu depinde de nimeni altcineva , decat de cei care , in folosul lor , doresc si mult profit ,in care sens manipuleaza si constrange guvernele .
Suveranitate, corporatii internationale, organizatii financiare, privatizare productiva, mana straina, colonizare financiara, etc. sunt prea multi termeni folositi doar in scopul de va evidentia cat de rau o ducem astazi poate comparativ cu epoca de aur. Aceste expresii se gaseau in cuvantarile dinainte de '89.
Cuvantul suveranitate vine de la suveran . Oare doresc romanii sa avem un suveran?
In corporatiile straine sunt actionari inclusiv romani
Romania este membra a mai multor Organizatii internationale inclusiiv financiare.
Iar deschiderea granitelor a dus la dezvoltare , la deschiderea posibilitatii de afirmare a multor romani. Multi romani au adus valuta in tara , au construit, au dezvoltat afaceri cu banii adusi din strainatate.
@adriantot .Deja sunt obisnuit cu pozitiile Dvs. "abstracte" , date intr-o directie binedefinita ,dar doresc sa Va aduc la cunostiinta , ca nu pot face nici o comparatie cu epoca de aur , pentru atunci , in ultima ei perioada , am fost la varsta , cand nu prea tragi concluzii de nici un fel fata de activitatile , care depasesc varsta de elev in scoala elementara . Cu respect , Va recomand sa lecturati , audiati , intelegeti materialul pe care-l gasiti la www.google.ro , subtitlul Money as Debt (Banii ca datorie) , si este foarte posibil sa pricepeti mai mult din pozitia mea , si nu numai .
Cu respect ,
handsu
Daca ar apare acum un tanar care ar propavadui aici teoria rasei pure, ariana si necesitatea exterminarii altor rase, oare trebuie sa-l sustinem numai pentru faptul ca nu a trait pe vremea lui Hitler ?
Noi oamenii invatam nu numai din ceea ce exista si s-a spus, s-a creat de la intrarea fiecaruia dintre noi in scoala primara. Invatam si cunoastem, sau ar trebui sa cunoastem, tot ce s-a creat , s-a intamplat, s-a petrecut in lume din cele mai vechi timpuri si pana astazi.
Traim in prezent , pentru viitor dar nu trebuie sa ignoram trecutul.
Daca am deranjat, va rog sa ma scuzati.