Cum deconteaza clientii datoriile firmelor de asigurare, se intreaba capital.ro.
Societatile care isi concentreaza afacerile in jurul politei RCA datoreaza sume importante catre alti asiguratori. O parte a acestor datorii sunt disputate deja in instante.
Situatia regreselor este una dintre principalele probleme pe agenda societatilor de asigurare care domina piata politelor auto, generand discutii aprinse in intalnirile la nivel de conducere executiva. Este vorba de datorii de zeci de milioane de lei pe care cei mai importanti jucatori din piata CASCO le au de recuperat de la asiguratorii care isi construiesc afacerile in jurul politei RCA.
Romania exporta mai mult decat importa, scrie evz.ro.
Exporturile realizate de Romania in cele sase state ale Parteneriatului Estic, respectiv Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova si Ucraina, au crescut de la 760 milioane de euro in primul semestru din 2012, la 821 milioane de euro in primele sase luni din 2013, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat.
Importurile s-au redus la 44 milioane de euro in primul semestru al anului in curs, de la 522 milioane de euro, in acelasi interval din 2012, arata datele publicate marti de Oficiul european de statistica (Eurostat).
Ramona Manescu vrea sa atraga investitori chinezi pentru tren de mare viteza de la granita cu Ungaria pana la Constanta. Costul: 11 miliarde de euro, anunta adevarul.ro.
Romania vrea sa atraga investitori chinezi in mai multe proiecte de transport, prioritara fiind realizarea unei linii feroviare de mare viteza de la granita cu Ungaria pana la Constanta, prin Bucuresti, avand un cost estimat de 11 miliarde euro, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.
Linia de mare viteza ar intra in Romania dinspre Viena si Budapesta, valoarea lucrarilor de la granita cu Ungaria pana in Constanta fiind estimata la 11 miliarde euro, a spus marti ministrul Transporturilor, la Forumul economic si comercial China-Europa Centrala si de Est.
Discutii pe corectia cursului de schimb pentru acciza, potrivit jurnalul.ro.
Directia de Reglementare si Autorizare din Banca Nationala a Romaniei nu poate comenta existenta a doua cursuri de schimb, unul dat de BNR si altul folosit la calculul accizei in anul 2014. Reprezentantii de la Reglementare au spus ca nu pot sa comenteze de ce o companie care lucreaza cu accize se supune la doua riscuri valutare diferite in raport cu euro, o data la calculul accizei si alta data la operatiuni comerciale. Acestia au sustinut la seminarul EU-COFILE ca Directia reglementeaza riscul valutar in cazul creditelor prin stabilirea unui procent de provizioane mai mare la un imprumut in euro, decat in lei.
Comentarii articol (1)