Casa verde cu sistem fotovoltaic care foloseste energia solara este un prototip agreat de un numar tot mai mare de arhitecti si nu numai. Oare de ce? Iata si care sunt motivele:
- Instalarea unor panouri cu o putere de 8kW si cu un sistem de ventilare incorporat
- Utilizarea unui minim de energie, chiar si pe timpul ierni, asigurand un confort termic chiar si in timpul celor mai friguroase ierni
- Instalatiile de apa sunt incorporate in arhitectura casei asigurand apa curenta colectata si distribuita permanent
- Folosirea tehnologiei LED pentru iluminare
Casa verde cu sistemul fotovoltaic implica independenta energetica, un consum optim, precum si costuri minime ale suprafetei unde urmeaza sa fie construita datorita costurilor minime de exploatare.
Un alt model este casa amfibie, elaborat in urma schimbarilor meteorologice drastice din ultima vreme si a cresterii nivelului marilor si oceanelor.
Odata cu inundarea regiunilor aflate in apropierea oceanelor sau marilor, presiunea apei deblocheaza casa astfel incat aceasta ajunge sa pluteasca pe apa fara sa se scufunde si fara sa permita apei sa patrunda in interiorul casei. Desi are un design avangardist este un spatiu extrem de confortabil si usor de adaptat nevoilor oamenilor asigurandu-le un confort modern.
Un al treilea proiect ecologic care reuseste sa tina cont de principiile unui habitat tipic, de mediul inconjurator, dar si de nevoile oamenilor, este casa prevazuta cu o gradina verticala dispusa pe peretii casei. Datorita acestei gradini, lumina naturala patrunde mult mai usor in interiorul casei, si de asemenea, aerul este mult mai curat si proaspat.
Asadar, casele verzi si arhitectura ecologica sunt solutiile cu cel mai mic impact negativ asupra mediului inconjurator care desi au un design modern, de ultima ora, in acelasi timp sunt eficiente din punct de vedere energetic, conserva energia, aduc un tribut mediului, au o amprenta de carbon redusa datorita tehnicilor de incalzire folosite.
Voua, in ce fel de casa v-ar placea sa locuiti?
Mai multe informatii despre industria de carbon, certificatele de carbon si piata voluntara gasiti pe www.carbonsolutionsglobal.com.
Toate articolele din rubrica Industria de carbon pot fi consultate accesand tag-ul industria de carbon.
Comentarii articol (0)