Astfel, nu am recomanda nimanui sa se bazeze pe intuitie atunci cand ia o decizie de recrutare. Indiferent de ceea ce ii spune “nasul”, evaluarea ar trebui sa aiba in vedere aspecte precum performantele anterioare, profilul de motivatie si valori, potrivirea cu cultura organizationala etc.
Cu toate acestea, exista indicii care trag un semnal de alarma. Este vorba de atitudini, abordari, mod de comunicare prin intermediul carora un evaluator atent si interesat poate sa surprinda riscuri, potentiale defecte de caracter, derapaje care pot afecta performanta. Iar aceste indicii isi fac simtita prezenta inca de la primul contacte cu un candidat.
Articolul de pe Recruiter.com pe care vi-l recomandam azi ne-a adus aminte de cateva din ele. Atentie, deci, la candidatii care:
1. Intarzie
Stim, neprevazutul face parte din viata noastra, a tuturor, dar cand intarziatul devine un tipar de comportament este evident ca problema nu este una exterioara.
2. Isi critica/vorbesc de rau fostii angajatori/colegi/sefi
Cati dintre noi ne dorim sa lucram cu colegi care ne vorbesc de rau pe la spate? Indiferent de contextul in care s-a petrecut despartirea de fostul angajator, discretia este una din calitatile cheie ale unui profesionist de succes.
3. Nu sunt pregatiti
I-ati vazut cu siguranta in interviu. Nu stiu aproape nimic despre companie sau despre produsele/serviciile pe care aceasta le ofera, nu pun intrebari si nu fac dovada interesului real pentru pozitia vacanta. Acest comportament ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru aspecte legate de motivatie si valori.
4. Se intereseaza prea repede de salariu si beneficii
Sigur vreti sa angajati un profesionist al carui singur obiectiv este o pozitie de management si un salariu pe masura?
Descoperiti care sunt si celelalte semnale de alarma in evaluarea candidatilor citind tot articolul 6 Interview Red Flags For Employers.
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original AICI.
Comentarii articol (1)