Astfel, s-a decis sã se renunþe la propunerea de impozitare a imobilizãrilor corporale, precum ºi la propunerea de impozitare a rezervelor legale. În domeniul impozitului pe profit, s-a mai hotãrât sã se menþinã limita de 15.000 euro pânã la care sunt scutite de la plata impozitului pe profit veniturile din activitãþi economice realizate de organizaþii non-profit, de sindicate ºi de patronate.
O altã solicitare preluatã de reprezentanþii MFP în redactarea proiectului de modificare a Codului Fiscal se referã la renunþarea limitãrii la producãtori a deducerii cheltuielilor cu mostre, din cadrul cheltuielilor de reclamã ºi publicitate. La întâlnirile anterioare, partenerii sociali au solicitat ca cheltuielile de reclamã ºi publicitate sã fie deductibile pentru toþi comercianþii.
De asemenea, s-a luat în calcul observaþia ce vizeazã eliminarea propunerii de utilizare a limitei maxime prevãzute în Catalogul privind Clasificarea ºi duratele normale de funcþionare a mijloacelor fixe, atunci când se stabileºte (din punct de vedere fiscal) perioada de amortizare a mijlocului fix.
În domeniul impozitului pe venit, reprezentanþii MFP au anunþat cã se renunþã la propunerea de impozitare a veniturilor din salarii obþinute din crearea de programe informatice. Din partea sindicatelor au participat, la dezbaterile privind modificarea Codului Fiscal, reprezentanþi ai Blocului Naþional Sindical, CNSRL Frãþia, Cartel Alfa, C.S.D.R., Confederaþiei Meridian, iar din partea patronatelor reprezentanþi ai Confederaþiei Patronale din Industria României, C.N.P.R, Consiliului Naþional al Întreprinderilor Private Mici ºi Mijlocii, UGIR, UGIR-1903, UNPR, ADER, ANEIR, CNPR, ARACO, Camerei de Comerþ ºi Industrie a României ºi a municipiului Bucureºti, Asociaþiei Profesionale a Specialiºtilor în Impozite ºi Taxe, Contabilitate, Audit ºi Consultanþã Financiarã.
Comentarii articol (0)