Aurul in 2014: Va reveni la stralucirea de altadata dupa prabusirea de anul trecut?, se intreaba dailybusiness.ro.
Aurul a avut anul trecut cea mai abrupta scadere din ultimii 32 de ani. Mai este considerat o investitie sigura, isi vor reveni vanzarile in 2014?
Aurul s-a devalorizat in acest an pentru prima data din 2000 si a inregistrat cea mai abrupta scadere de pret din ultimii 32 de ani, odata cu imbunatatirea perspectivelor economiei globale, revenirea burselor si inflatia limitata din statele dezvoltate.
Romania a exportat mancare de peste patru miliarde de euro in doar zece luni, scrie capital.ro.
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, spune ca balanta comerciala pe zona produselor agroalimentare a inregistrat un excedent de 182 de milioane de euro in primele zece luni ale anului trecut, comparativ cu un deficit de peste 500 de milioane de euro in perioada similara din 2012.
'Am prezentat astazi in sedinta de Guvern si mai ales primului-ministru balanta comerciala in ceea ce priveste comertul pe care-l realizam in comertul cu produse agroalimentare. (...) Dincolo de dezbaterea politica sau de dezbaterea publica, cred ca e important pentru cetateni de subliniat faptul ca si in luna a 10-a din 2013 s-a continuat trendul pozitiv in ceea ce priveste balanta comerciala cu produse agroalimentare. In primele 10 luni ale anului 2013 am inregistrat un excedent de 182 de milioane de euro, vorbesc in primul rand de valori, comparativ cu un deficit de 532 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2012', a declarat ministrul Agriculturii intr-un briefing de presa la finalul sedintei de Guvern.
Cum se poate cumpara pamant in UE, titreaza evz.ro.
In prezent orice cetatean al Uniunii Europene poate cumpara terenuri agricole in Romania fara restrictii. Situatia se schimba insa daca un roman vrea sa devina proprietar intr-o tara europeana.
Teoretic, piata funciara europeana este libera. Adica cetatenii pot cumpara terenuri in orice state membre, altele decat cele de origine. Practic, fiecare stat a adoptat prevederi care limiteaza accesul strainilor persoane fizice la terenurile agricole.
Echipa de experti FMI, CE si Banca Mondiala vine marti la Bucuresti, informeaza jurnalul.ro.
Echipa de experti FMI, CE si Banca Mondiala va sosi la Bucuresti marti, 21 ianuarie, pentru a doua evaluare a acordului incheiat la mijlocul anului trecut si completarea primei evaluari, misiune care se va incheia in 3 februarie, au declarat surse guvernamentale.
Guvernul vrea ca board-ul Fondului Monetar International sa aprobe doua evaluari ale acordului preventiv al Romaniei, dupa ce presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze ultima scrisoare de intentie, opunandu-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru de carburanti, document care incheia evaluarea derulata la finele anului trecut de FMI.
Comentarii articol (0)