Pentru aceasta schema, sunt eligibile pentru finantare toate activitatile, cu exceptia agriculturii, pescuitului, carbunelui, procesarii produselor agricole.
Pentru constructie pot solicita finantare doar unitati de productie (hale de productie; cele de depozitare nu sunt eligibile), unitati medicale si turistice-hoteluri.Sunt eligibile doar constructii greenfield sau extindere, nu reabilitarea unor cladiri existente.
Societatile care solicita finantare nerambursabila doar pentru achizitia de echipamente trebuie sa faca dovada spatiului pe o perioada de minim 5 ani, iar spatiul sa fie liber de sarcini.
Sunt eligibile si societati nou infiintate dar care sa poata face dovada cofinantarii si a pietei / contractelor pentru productia rezultata ca urmare a implementarii proiectului.
Perioada de evaluare a proiectelor este cuprinsa intre 4-6 luni; odata emis acordul de finantare, beneficiarul este obligat sa demareze investitia in termen de maxim 4 luni. Pana la emiterea acordului nu este permisa demararea investitiei.
Terenul pe care se realizeaza constructia trebuie sa fie liber de sarcini la momentul emiterii acordului.
La depunerea proiectului trebuie sa se prezinte un studiu tehnico economic si un plan de investitii care sa prezinte atat investitia, activele solicitate spre finantare cat si viabilitatea investitiei, inclusiv pe perioada de monitorizare de 5 ani.
In perioada de monitorizare beneficiarul are obligatia de a plati taxe si impozite (aferente salariilor, impozit pe profit, taxe platite la bugetul local) in cuantum egal cu grantul primit.
In cazul in care se plateste o suma mai mica decat grantul primit beneficiarul returneaza diferenta cu dobanda aferenta.
Suma maxima nerambursabila ce poate fi acordata este de 28 mil euro. Pentru a primi accord pana la 30 iunie, proiectele ar trebui depuse cel mai tarziu la 15 martie 2014.
Prin completarea formularului de mai jos, cei interesati pot intra in legatura cu un consultant specializat in accesarea ajutorului de stat.