Guvernul ii aplica lui Basescu "Fenta pe acciza", scrie evz.ro.
Executivul vrea sa scoata taxa din scrisoarea de intentie catre FMI, pentru ca presedintele sa semneze, dar asta nu inseamna ca romanii nu o vor mai achita din aprilie.
Pentru ca presedintele Traian Basescu a declarat in fata Fondului Monetar International, aflat in misiune in Romania, ca nu va semna nicio scrisoare de intentie care include taxa de 7 eurocenti pentru fiecare litru de combustibil, membrii Executivului s-au gandit la un artificiu care sa impace "si capra, si varza", potrivit ex-ministrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu, membru in comisia "Buget, finante, banci" din Camera Deputatilor.
Reducerea pentru impozitele platite in avans, respinsa de FMI, anunta adevarul.ro.
Guvernul vrea sa extinda sistemul practicat la plata taxelor locale, unde contribuabilii primesc o reducere de 10% daca platesc in primele trei luni ale anului, dar finantatorii internationali nu sunt convinsi ca efectele masurii vor fi pozitive.
Expertii Fondului Monetar International (FMI) nu sunt convinsi ca bonificatia pe care Executivul se pregateste sa o ofere pentru plata in avans a impozitelor este o masura eficienta. Acest model se foloseste deja pentru plata taxelor locale, iar Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat aceasta masura inca de saptamana trecuta, ca parte a unui plan de crestere a incasarilor la buget.
Bundesbank: Statele falimentare trebuie sa foloseasca averea propriilor cetateni, titreaza romanialibera.ro.
Statele aflate aproape de faliment ar trebui sa foloseasca averea propriilor cetateni pentru a evita colapsul, aplicand o taxa exceptionala pe capital, inainte de a cere ajutorul altor tari, potrivit unui raport al bancii centrale din Germania, Bundesbank, informeaza Mediafax.
In ultimii ani, cinci state din zona euo au fost salvate de la colaps financiar prin programe de imprumuturi de la statele zonei euro si FMI.
Fitch: Romania va avea in 2014 cel mai redus necesar de finantare din patru state CEE analizate, informeaza jurnalul.ro.
Patru state din Europa Centrala si de Est (Polonia, Ungaria, Cehia si Romania) vor fi nevoite sa imprumute, in 2014, suma de 78,5 miliarde de euro pentru a-si finanta deficitele bugetare si pentru rostogolirea datoriei, iar Romania este tara cu cel mai redus necesar de finantare, de 13,2 miliarde de euro, se arata intr-un raport publicat luni de agentia de evaluare financiara Fitch Ratings.
Potrivit sursei citate, in 2014 Polonia trebuie sa imprumute 31,9 miliarde de euro, respectiv 7,5% din PIB, Ungaria are nevoie de 18,9 miliarde de euro, 18,3% din PIB, iar Cehia de 14,7 miliarde de euro, 10% din PIB.
Comentarii articol (0)