Viata fara cash e scumpa. Ce comisioane cer bancile la tranzactiile cu cardul, se intreaba economica.net.
Cash-ul e scump, ne spun bancile. Dar nici viata fara cash nu e ieftina. Lucru vizibil din comisioanele pe care bancile le cer de la firme pentru orice plata facuta cu cardul.
Vi s-a intamplat vreodata ca la magazinul de la coltul strazii sa "nu mearga cardul" niciodata, sau atunci cand vreti sa faceti plati de valoare mica?
S-ar putea ca problemele sa nu fie de natura tehnica, ci doar de natura financiara. Comerciantul este taxat cu sume consistente pentru fiecare ban pe care il incaseaza prin aceste tehnici moderne de plata.
AOAR: Numeroasele modificari fiscale dupa venirea crizei au generat saracie si haos, scrie dailybusiness.ro.
Numeroasele masuri de politica fiscala luate de guvernele Romaniei de la inceputul crizei au aratat lipsa unei strategii coerente in acest domeniu si au creat saracie, potrivit unui studiu intocmit de avocatul Gabriel Biris, vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Chitoiu: Reducerea CAS se va discuta cu FMI la misiunea din aprilie, titreaza capital.ro.
Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a anuntat marti ca reducerea CAS va fi discutata cu reprezentantii FMI la urmatoarea misiune, programata pentru sfarsitul lunii aprilie.
"La urmatoarea misiune de la sfarsitul lunii aprilie (n.r. se va discuta reducerea CAS), pe baza unui studiu care se face impreuna cu Banca Mondiala - este aproape finalizat", a afirmat Chitoiu la Parlament.
Patru capcane ale proiectului USL de reducere a ratelor, informeaza evz.ro.
Executivul pregateste un proiect de act normativ prin care romanii cu credite vor putea plati rate mai mici. Acesta ridica multe semne de intrebare.
Masura, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 aprilie, este vazuta de initiatori ca o gura de oxigen pentru datornici si un impuls pentru consum. Banii care nu mai merg la banci spre plata ratelor, vor merge spre cumparaturi, si-au facut socoteala guvernantii. Asta desi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu spunea ca economia ar trebui sustinuta de investitii, nu de consum.
Pretul gazelor pentru industrie va fi complet liberalizat la jumatatea anului. Termenul initial era 31 decembrie 2014. Industria a cerut amanari, mentioneaza adevarul.ro.
Procesul de dereglementare a pietei gazelor pentru consumatorii industriali va fi finalizat la mijlocul acestui an, mai devreme decat era estimat initial, a declarat, Andrea Schaechter, sefa misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, citata de Agerpres.ro.
"In privinta dereglementarii, Romania si-a respectat angajamentele. Pentru energie electrica, piata a fost deja dereglementata pentru consumatorii noncasnici la 1 ianuarie, asa cum era planificat. La gaze, dereglementarea va fi atinsa in iulie, mai devreme decat era estimat", a spus Schaechter, potrivit sursei citate.
Jurnalul.ro: Isarescu: Stimulente fiscale pentru cei cu rate si venituri mici - un prim pas catre diferentierea impozitarii
Introducerea pachetului de masuri pentru stimularea consumului prin usurarea serviciului datoriei la banci contra unor stimulente fiscale ar putea fi un prim pas spre diferentierea impozitarii, daca se aplica pentru venituri sub 1.600 de lei, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa.
Comentarii articol (0)