Jurnalistii britanici de la EVO, cuceriti de Transalpina
Catalogat de echipa celebrei emisiuni Top Gear drept cel mai bun drum pentru condus din lume, Transfagarasanul i-a adus in Romania si pe cei din echipa publicatiei auto britanice EVO. Jurnalistii au testat o masina pe drumul care serpuieste prin munti din Muntenia in Transilvania. Desi au recunoscut ca traseul este minunat, ei s-au declarat cuceriti de alta sosea de mare altitudine, Transalpina, care leaga Oltenia de Ardeal.
"Acest drum arata absolut uimitor. Arata ca o banda care a fost asezata peste peisaj. Are parapeti colorati in rosu si unghiuri ascutite pentru care merita sa mori. Este incredibil!", a exclamat Henry Catchpole, jurnalist la EVO.
Dupa ce au strabatut Transfagarasanul, dinspre Curtea de Arges spre Sibiu, jurnalistii Henry Catchpole si Dean Smith au decretat ca portiunea de sosea care strabate masivul Fagaras este una dintre cele mai frustrante bucati de drum pe care au condus vreodata.
"Cred ca Transfagarasanul a devenit un fel de victima a propriului succes. Se poate sa fi fost aglomerat si inainte, dar, cu siguranta de cand Top Gear l-a proclamat si promovat drept cel mai bun drum pentru condus din lume, a devenit blocat de oameni care misuna peste tot, nerabdatori sa ajunga in varf", a mai spus Henry Catchpole.
De pe Transfagarasan, echipa publicatiei auto EVO s-a indreptat catre Transalpina, remarcand imaginea pitoreasca a satelor romanesti de la munte. Odata ajunsi pe cea mai inalta sosea din Romania britanicii au fost de-a dreptul fascinati.
"Simteam ca ne apropiem de ceea ce cautam si, cand am ajuns pe creasta, aceasta priveliste s-a materializat in fata noastra si dintr-odata intreaga calatorie a meritat. Nu ca nu ar fi meritat si pana atunci. Aceasta este Transalpina si este absolut uluitoare!", a adaugat Henry Catchpole.
Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, a interpretat, in 7 februarie, lucrarea compozitorului roman sub bagheta celebrului dirijor de origine rusa Vladimir Jurowski. Este pentru prima data cand Simfonia a III-a de George Enescu a fost interpretata pe o scena londoneza.
"Programul de la Londra cuprinde doua lucrari ale compozitorului Serghei Rahmaninov in prima parte, iar in a doua parte urmeaza Simfonia a III-a de George Enescu, o lucrare plina de intensitate emotionala, eroica si triumfala, inspirata de angoasele Primului Razboi Mondial", se precizeaza pe site-ul renumitului spatiu cultural Southbank Centre. Concertul sustinut de London Philarmonic Orchestra a avut loc in sala Royal Festival Hall.
Simfonia a III-a cu Cor in Do Major Op. 21, de George Enescu in interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat in top 50 cei mai bine cotati dirijori ai lumii, a fost prezentata initial in cadrul programului editiei 2013 a Festivalului International “George Enescu”, pe 14 septembrie.
"Evenimentul de la Londra este unic si demonstreaza, o data in plus, puterea Festivalului de a face cunoscuta muzica lui George Enescu in lume", a declarat pentru presa Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului "George Enescu".
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa, nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (5)