Compania a distribuit in 2013 catre creditori peste 62 milioane de euro, reprezentand 30% din totalul masei credale a procedurilor in care s-au facut distribuiri, potrivit comunicatului de presa. In plus, in procedurile administrate, CITR gestioneaza peste 10.000 de angajati si active in valoare de aproximativ 500 milioane de euro.
De asemenea, anul trecut, in portofoliul CITR au intrat 109 proceduri de insolventa noi si au fost incheiate 49 de proceduri, iar, la inceputul anului 2014, erau aproximativ 370 de astfel de proceduri.
Rata procedurilor ce se afla in diverse stadii de reorganizare ori observatie a ramas constanta fata de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Si media nationala a procedurilor de reorganizare a ramas constanta, insa la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolventa, se subliniaza in comunicatul de presa al CITR.
"Pentru noi, rolul insolventei este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, readucandu-le insanatosite in circuitul economic", a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al CITR.
In 2013, companiile din domeniul imobiliar aflate in administrarea CITR au cunoscut o crestere notabila a vanzarilor in procedura, conform comunicatului de presa.
Astfel, proiectul rezidential Alia Apartments Bucuresti a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa deschiderea procedurii de insolventa, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri.
In 2013, CITR a lansat "Redresarea business-urilor aflate in dificultate", un program national de educare si informare a mediului de afaceri roman privind restructurarile in si in afara insolventei. Peste 1.300 de manageri si antreprenori din Romania au participat la seminariile organizate, in 7 judete, se precizeaza in comunicatul de presa.