avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... reorganizare sau faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

reorganizare sau faliment

am si eu nevoie de un sfat sau de o solutie optima. Am o firma si acum sunt in imposibilitate de plata. Am incheiate doua contracte de leasing financiar pentru inchirierea spatiului unde imi desfasor activitatea. Aceste contracte au foarte multe clauze abuzive dar pe care ca multi altii mi le-am asumat cand am semnat contractele. Mai am doua contracte de leasing pt 2 masini. Pentru aceste 4 contracte platesc redevente pe luna foarte mari si sunt in imposibilitate de a mai continua. Mai mult decat atat, s-a intocmit un raport de evaluare a spatiului de catre mine, raport care nu a fost avut in vedere la stabilirea de cater Finante a impozitului astfel m-am trezit cu o decizie de impunere de 600 de milioane lei vechi pe care nu am de unde sa ii platesc. As dori sa pastrez firma si m-am gandit ca o optiune ar fi sa merg pe reorganizare. Dar ce fac cu cele 4 contracte de leasing. Cum ar trebui sa fac sa evit pt moment sa platesc aceste penalitati de intarziere pt ca nu am de unde
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 18:32, 20 Iunie 2010
Daca activitatea pe care o desfasurati nu reuseste sa acopere cheltuielile generate, nu vi se va aproba planul de reorganizare de catre creditori.
Ideea reorganizarii este valabila in cazurile in care intr-un termen mediu puteti sa va acoperiti datoriile- urmeaza sa incasati niste clienti restanti sau urmeaza sa aveti o imbunatatire a cifrei de afaceri fata de prezent.
Logic este sa denuntati contractele care sunt nefavorabile dvs.
Dpdv juridic, starea de insolventa va da posibilitatea sa faceti acest lucru. Printre atributiile administratorului judiciar este si aceea de analiza a contractelor in derulare si de incetare a celor care agraveaza starea de insolventa a firmei.
Puteti sa va cereti singura insolventa, in aproximativ 10 zile veti avea sentinta de deschidere...perioada de observatie se poate intinde lejer pana anul viitor. Gasiti-va un administrator judiciar pe care sa-l desemnati chiar prin cererea de deschidere a procedurii.
Asa ma gandeam. Sa dechid procedura insolventei si sa cer reorganizarea. Intre timp cu administratorul judiciar sa incerc sa obtin anularea acelor cluaze contractuale abuzive care imi adancesc starea de insolventa. O alta modalitate prin care sa evit plata acelor contracte nu exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu datorii in mall eriklud eriklud Buna Ziua! Din pacate asta e situatia in care am ajuns: Magazinul nostru de imbracaminte nu aducea profit de circa un an, si totusi nu am renuntat la el... ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)
Insolventa in scopul reorganizarii activitatii puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi explice cneva si mie: ce conditii trebuie sa indeplineasca o soc. com. pentru a cere insolventa in scopul reorganizarii ... (vezi toată discuția)