avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SRL cu datorii in Mall
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SRL cu datorii in Mall

Buna Ziua!

Din pacate asta e situatia in care am ajuns:
Magazinul nostru de imbracaminte nu aducea profit de circa un an, si totusi nu am renuntat la el... mare greseala!
Datoram Mall-ului, in care avem spatiul inchiriat ca. 10.000 de Euro, iar la stat mai datoram 3000 Euro(salarii, tva, etc.).
Va rog sa ma credeti ca cea mai mare vina ii apartine Mall-ului respectiv din situatia asta, suntem al saselea magazin care inchide aici.

Intrebarea este:
Cum putem deschide procedura de faliment?
Este clar ca bunurile trecute pe firma o sa ni le ia.... Dar daca, pe cateva bunuri fac factura de vanzare in zilele urmatoare si apoi bag falimentul? Ei pot sa le recupereze si asa?
Pot sa aiba Mall-ul sau statul si pretentii la bunurile administratorului sau din sediul firmei? Firma noastra are sediu in casa unde locuim.

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
eriklud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:10, 8 Aprilie 2009
Probabil ca cea mai inteleapta solutie este inaintarea unei cereri de deschidere a procedurii insolventei.Administratorul va raspunde cu bunurile proprii numai in situatia in care se poate dovedi ca a prejudiciat societatea. Credeti-ma ca se ajunge destul de greu acolo, mai ales ca pareti o persoana responsabila. stati de vorba cu un avocat sau cu un practician in insolventa.Luati-va toate informatiile si nu mai asteptati daca sunteti convins ca situatia se agraveaza.
Prefer sa va asumati responsabilitatea decat sa asteptati inconstient ca datoriile sa creasca.

Daca aveti credinta ca se mai poate face ceva, si exista sansa sa va redresati din punct de vedere financiar, puteti incerca sa negociati cu partenerii dvs.

succes
av. Ileana Schwarz
Daca nu mai aveti fonduri banesti sa va achitati datoriile scadente, societatea se afla in starea de insolventa si aveti obligatia prevazuta de legea nr. 85/2006 sa solicitati declansarea procedurii de insolventa. Cu privire la antrenarea raspunderii materiale a administratorului social, asociatilor sau alte persoane din societate se va putea dispune antrenarea raspunderii materiale, doar in masura in care se constata in Raportul privind cauzele insolventei ca prin masurile prevazute de art. 138 din legea nr. 85/2006 au condus societatea in starea de insolventa. Daca nu, raspundeti doar in limita averii societatii. Daca anterior declansarii procedurii procedati la vanzarea bunurilor din societate, acestea pot fi supuse anularii de catre administratorul judiciar. Daca considerati ca activitatea societatii se poate redresa puteti solicita in cadrul proceduriii de insolventa, REORGANIZAREA! Multa bafta va doresc!
Procedura de faliment se dechide printr-o cerere adresata tribunalului .
Dar daca, pe cateva bunuri fac factura de vanzare in zilele urmatoare si apoi bag falimentul? Ei pot sa le recupereze si asa?

daca respectivele bunuri reprezinta marfa (imbracaminte) atunci nu este o problema, daca in schimb vindeti mijloace fixe active etc atunci se naste un semn de intrebare?
Da, va multumesc ptr raspunsuri.

As vrea sa va mai intreb ce se intampla daca ramane TVA neachitata si firma intra in procesul de insolventa?
Nu are importanta natura creantei , toate vor fi trecute intr-un tabel de catre lichidator salarii , impozite , taxe, furnizori etc
Legea prevede reguli privind repartitia sumelor rezultate in urma lichidarii in functie de natura creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului unei societati aflate in insolventa, cu credite restante la banci GeorgiaD GeorgiaD Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Un SRL (capital social 300 ron) cu asociat unic, care este si administrator, doreste sa ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)