avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - Schimbare administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - Schimbare administrator judiciar

Buna seara,
Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. Principalul motiv, pe langa datoriile intregistrate, fiind imposibilitatea recuperarii creantelor de la debitorii nostrii si blocarea activitatii prin rezilierea a celor doua contracte de leasing, recuperarea printr-un concurs de infractiuni a unuia dintre autoturisme de catre societatea de leasing si cererea acesteia de deschidere a procedurii, depuse abuziv si anticipat cererii noastre(precizez ca nu aveam cunostinta de aceasta, la momentul depunerii cererii).
Desi pe procedura noastra, administratorul judiciar, refuza reorganizarea si a cerut intrarea in procedura simplificata, motivand printr-o analiza a situatiilor contabile total eronata si lipsa sediului social al societatii, care paradoxal in noul certificat constatator este notat ca existent. Evident se incearca inclusiv atragerea raspunderii administratorului societatii.
Mai mult, desi are prezenta situatia datoriilor societatii inregistreaza la masa credala, sume mai mari, fara a consulta administratorul special cu privire la diferentele de sume si admite, ca si creante certe, lichide si exigibile, daune-interese solicitate de societatea de leasing in valoare de aprox. 40.000 ron. (reprezentand valoarea ramasa de achitat pana la sfarsitul contractului) si cere adminsitartorului special predarea autoturismului catre societatea de leasing, desi acesta a precizat in clar faptul ca acest bun este imperios necesar planului de reorganizare al societatii.
De asemenea, avand cunostinta de faptul ca intre societatea debitoare si societatea de leasing exista divergente si litigii de natura penala, cu privire la masina recuperata si refuzul vanzarii bunului, inscrie ca si membra a comitetului creditorilor aceasta societate de leasing.
Evident orice plan de reorganizare pe care l-am propune v-a fi in mod categoric respins de catre aceasta din urma si iminenta de faliment este certa.
Mai mult, desi avem debitori neincasati, nu am cunostinta ca administratorul sa fi initiat vreo procedura privind somatia de plata, noua fiindu-ne ridicat dreptul de adminsitrare a societatii.
Pana cand pot solicita judecatorului sindic schimbarea adminsitratorului (mentionez ca acesta ne-a fost impus, nu ales). Nu a fost inca afisat tabelul definitiv al creantelor, termenul de judecata privind contestiile la tabelul creantelor este saptamana viitoare.
Va multumesc pentru un raspuns.


Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:35, 21 Ianuarie 2011
la ce tribunal din Romania se afla dosarul asta pe rol ????
urgent angajati-va un avocat destupat in materia insolventei ,altfel pute de la o posta deschiderea falimentului la termenul urmator..
dumneavoastra nu aveti calitatea de a solicita inlocuirea adm.judiciar, INSA puteti sesiza sindicului existenta unor MOTIVE TEMEINICE, astfel ,incat acesta din oficiu sa dispuna inlocuirea lui;)(perversa ca pe Tg.Ocna !!!)
Nu stiu de ce ,dar si administratorul special a dormit in front !!!!
este logic ca intr-un dosar de insolventa sa se atraga raspunderea administratorului.
numai adunarea creditorilor poate cere schimbarea administratorului judiciar
Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala

Aveati posibilitatea prin cererea de deschidere a procedurii sa cereti numirea unui administrator judiciar agreat de dvs - ceea ce vi se intampla acum este rezultatul necunoasterii prevederilor legii 85/2006
Comentariul facut de bossman este foarte OK
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Urgent_insolventa - cale procedurala_ situatie inedita Alina Tabara Alina Tabara Buna ziua, am o situatie mai deosebita intr-un dosar de insolventa: - debitorul a deschis procedura de insolventa(in februarie 2011), iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)