Liviu Voinea: Economia a crescut, criza nu a trecut, titreaza evz.ro.
In ciuda rezultatelor bune inregistrate de economie, specialistii consultati de EVZ sunt rezervati.
Romania a inregistrat in 2013 cea mai mare crestere economica din UE, de 3,5%. Intrebat de EVZ daca am depasit criza, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a ramas rezervat.
Corlatean: Va trebui sa ne gandim la cota de impozitare progresiva, scrie dailybusiness.ro.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, luni, ca este pastrat sistemul de impozitare unica pentru "diferite ratiuni", dar la momentul oportun trebuie aplicata cota de impozitare progresiva, aflata in programul de guvernare.
"Sa nu uitam discutia despre sistemul de impozitare. Pastram in continuare un sistem de impozitare de cota unica pentru diferite ratiuni, dar sensul unei cote de impozitare regresive sau progresive, care este in programul nostru de guvernare, votat in Parlament, este un lucru la care trebuie sa ne gandim foarte serios si sa-l punem la momentul oportun in practica", a precizat Corlatean, la dezbaterea S&D "Relaunching Europe".
Doua masuri arbitrare luate de Guvern, care pot afecta piata bancara in 2014, mentioneaza capital.ro.
Ultimele date publicate de Banca Nationala a Romaniei, validate si agregate doar la nivel de 1 septembrie anul 2013, ne arata ca au fost emise 42,06 de miloane de carduri in Romania postdecembrista. Dintre acestea, doar 14,14 milioane sunt inca active in prezent (evident, sunt consumatori cu mai mult de un card, deci asta nu inseamna nici macar 14,14 milioane romani. Asupra tranzactiilor efectuate cu aceste carduri se aplica celebrele comisioane interbancare percepute la platile cu carduri, atunci cand romanii folosesc unul dintre cele 127.000 de terminale POS.
Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: Curentul de opinie referitor la Legea falimentului personal este o manipulare a unor lichidatori, informeaza adevarul.ro.
Curentul de opinie referitor la Legea falimentului personal este o manipulare a unor lichidatori, considera Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, citat de Agerpres.ro. El a mai afirmat ca nu crede ca aceasta lege ar putea fi in interesul debitorilor sau al creditorilor.
„Personal, cred ca actualul curent de opinie referitor la Legea falimentului personal este o manipulare a agentilor, a operatorilor de piata interesati. Nu este niciun interes major al debitorilor si niciun interes major al creditorilor si am sa va spun motivul: nu cunosc situatii relevante in care un debitor si un creditor sa nu fi ajuns la solutii de compromis asupra unor bunuri esentiale“, a declarat oficialul BNR, potrivit sursei citate.
Comentarii articol (0)