Avocat: Peste 850.000 de persoane fizice sunt in stare de faliment personal, scrie dailybusiness.ro.
Peste 850.000 de persoane fizice sunt in situatia de faliment personal de peste patru ani, iar in cazul in care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descarcare de datorii in cazul unui faliment scuzabil, a declarat, joi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferinta despre Codul Insolventei.
"In alta ordine de idei, presupunand ca se intinde pe mai mult de doi ani, chiar daca se pune in vanzare casa, ii este permis sa stea acolo pana reuseste sa isi gaseasca o alta casa, eventual cu chirie, astfel incat sa nu fie aruncat in strada. De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciara ca la firme, care presupune sau nu taieri de datorii, dar presupune si o disciplina fiscala, un control, o monitorizare si o reinsertie sociala si economica", a spus Gheorghe Piperea.
Bancherii sustin ca depun banii la BNR pentru ca nu au clienti bancabili, titreaza capital.ro.
Sistemul bancar din Romania nu duce lipsa de bani, ci de clienti bancabili, sustin reprezentantii mediului financiar din Romania, care au participat joi la masa rotunda cu titlul 'Lichiditati exista. Ce facem cu ele?'.
Acesta este principalul motiv pentru care nu este reluata creditarea, iar bancile prefera sa depuna banii disponibili in facilitatea de depozit de la Banca Nationala a Romaniei cu o dobanda de 0,5% pe an.
Isarescu: Consensul politic este esential pentru trecerea la euro, anunta economica.net.
Consensul politic este esential pentru trecerea la euro, care nu trebuie sa fie doar o 'ambitie', iar indeplinirea criteriilor de convergenta este o conditie necesara, dar nu suficienta, a aratat joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in discursul rostit cu ocazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa de catre Universitatea din Bucuresti.
'Pe langa convergenta reala este necesar consensul politic. As spune ca ultimul este aproape cel mai important', a precizat Isarescu.
Comisia Europeana solicita Romaniei sa acorde stimulente CFR, pentru reducerea tarifelor impuse transportatorilor, informeaza adevarul.ro.
Comisia Europeana a cerut joi Romaniei sa respecte legislatia Uniunii Europene, asigurand echilibrul financiar al administratorului infrastructurii feroviare, prin acordarea de stimulente, pentru a permite astfel reducerea costurilor si tarifelor practicate de companie in randul transportatorilor, in special, de marfa.
Comisia Europeana (CE) isi exprima „ingrijorarea cu privire la echilibrul financiar al principalului administrator al infrastructurii din Romania in anii urmatori“ si atrage atentia ca tarifele aplicate trenurilor de marfa sunt printre cele mai mari din Europa.
Comentarii articol (0)