BNR incurajeaza instrumentele de plata fara numerar, scrie dailybusiness.ro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) incurajeaza instrumentele de plata fara numerar, pentru care trebuie prezentate costurile, tarifele si comisioanele reale, in comparatie cu tranzactiile cash, a declarat, joi, viceguvernatorul bancii centrale, Bogdan Olteanu.
"Banca Nationala incurajeaza instrumentele de plata fara numerar dintr-o serie intreaga de considerente. Unul dintre instrumentele de plata fara numerar, cu o crestere marcanta, il reprezinta cardurile de credit, cardurile de debit cu plati intarziate. Mie, personal, mi se pare in acest moment un instrument tranzitoriu catre altceva. Din punctul meu de vedere, peste zece ani, sa zicem, vom vorbi despre instrumentul de plata pe care azi il numim smartphone. Poate peste zece il vom numi altfel si il vom utiliza altfel. Cred ca ar fi foarte util pentru noi, ca autoritati ale statului, si pentru toti cei interesati, daca dorim sa promovam acest instrument de plata fara numerar, sa prezentam aceste costuri, tarife, comisioane reale in contra-partida cu costurile tranzactiei cu cash”, a afirmat Olteanu.
Acciza pe masinile cu motoare mari loveste intr-o piata auto anesteziata, informeaza capital.ro.
Noua taxa pe motoarele mai mari de 3.000 cmc va scumpi masinile, ceea ce mai mult va descuraja achizitia acestora decat va aduce bani la buget
In incercarea de a taxa tot ce prinde, Guvernul a introdus peste noapte in Codul fiscal, modificat in luna august pentru a treia oara in acest an, accize pe mai multe produse pe care le-a incadrat in categoria celor de lux, printre care si masinile noi sau rulate cu motoare mai mari de 3.000 cmc, importate din Uniunea Europeana. Astfel, potrivit noului cadru legislativ, de la 1 septembrie, la achizitionarea unui autoturism de catre o persoana fizica, se va percepe o acciza de 1 euro pe fiecare cmc al motorului, daca acesta are o capacitate mai mare sau egala cu 3.000 cmc.
Mai multi romani s-au trezit ca muncesc la negru in Germania, potrivit evz.ro.
La venirea in germania romanii au semnat mai multe acte in limba germana desi nu stiua aceasta limba. Angajatorul ex-iugoslav ii platea initial mai putin, dupa care nu i-a mai platit deloc.
Nu stiau limba Germana, dar au crezut ce li s-a spus. Astfel ca mai multi romani care plecasera la munca in Germania in martie 2013 s-au trezit ca sunt victimele unor escroci, potrivit Deutsche Welle.
Solutia fiscala la care s-a ajuns este una echilibrata, considera Isarescu, titreaza jurnalul.ro.
Solutia in ceea ce priveste masurile fiscale la care s-a ajuns este una echilibrata, din punct de vedere al dozajului, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, informeaza agerpres.ro.
"Si in fiscalitate dozajul este important. Dozajul de diverse masuri ca si un anumit dozaj intre a taia de la cheltuieli sau a nu a accepta majorari la cheltuieli si a majora impozitele, si acest lucru este de discutat, dozajul mi se pare, daca ma intrebati ca economist, mai important decat masurile ca atare. Fata de alte variante, si acestea puteti sa le discutati cu cei de la Finante, pentru ca ei au avut acolo mai multe variante, fata de alte variante pe care le-am ascultat si eu nu mi se pare dozajul cel mai prost cel la care s-a ajuns. Nu sunt decizii usoare, insa. Acesta trebuie sa intelegeti", a spus Isarescu intrebat daca nu cumva masurile luate pe partea de fiscalitate vor afecta negativ economia.
Comentarii articol (0)