avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont ...

Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont la altă bancă agreată de el,pentru a-mi vira salariul?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:53, 18 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate obliga angajatorul să va deschideti alt cont la banca agreată de el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insa, daca deschideti contul la alta banca, e posibil sa suportati anumite comisioane de transfer (dintr-o banca in alta)
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dincolo de faptul ca veti avea dumneavoastra personal de suportat comisioane in plus (bancile obisnuiesc sa incaseze comisioane la incasarea din alta banca), ganditi-va ca pentru plata pe card angajatorii au incheiate conventii cu bancile si transmit de regula electronic fisierul cu salariati si sumele aferente. In schimb daca ar avea mai multi salariati fiecare cu banca lui, atunci ar trebui sa transmita cate un ordin de plata pentru fiecare, deci munca mai multa si costuri mai mari pentru ambele parti.
Angajatorul nu poate sa va oblige, insa daca ati acceptat sa lucrati intr-o firma ar fi frumos din partea dumneavoastra sa va aliniati la regulile de acolo.
Atat timp cat legea nu obliga, atunci unde ar fi problema nedeschiderii acelui cont la alta banca neagreata de salariat , ci doar de angajator?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este doar tehnica pentru ca poate sa fie multa munca in plus (functie de numarul de salariati cu cont in alte banci) si costuri suplimentare pentru ambele parti cu comisioanele bancare.

In compania in care lucrez la angajare se prezinta candidatului inclusiv modul de plata a salariului. Daca este de acord bine, daca nu, merge in alta parte. Consider ca face parte din negociere.

Alte discuții în legătură

Obligata de angajator sa-mi deschid cont la o anumita banca alexiaalina alexiaalina Pot fi obligata sa-mi deschid cont la o banca anume impusa de angajator pentru a-mi putea primi salariul?? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cardurile de salarii - si obligativitatea colaborarii cu o anumita banca Lucian BLK Lucian BLK Bine v-am gasit! Am nevoie de putin ajutor si sper sa-l gasesc aici. Cat de legala este obligarea angajatilor, de catre angajatori, de-a avea carduri de ... (vezi toată discuția)
Card angajat AlexandruV AlexandruV Buna ziua! Situatie e in felul urmator: mama mea are un card deschis la o banca unde primeste pensia. In paralel este angajata al unei firme de distributie ... (vezi toată discuția)