Fenomenul "dobanda zero". Instanta anuleaza dobanda unui credit de la Banca Romaneasca, scrie economica.net.
Un client al grecilor de la Banca Romaneasca este fericitul posesor al unui credit cu dobanda zero. Aceasta nu este o oferta speciala, asa ca nu o gasiti la ghisee, ci este rezultatul unei decizii a instantelor, care au eliminat clauza de dobanda din contract pe motiv ca este netransparenta si abuziva.
Bancile din Romania incep sa practice cele mai mici costuri de crediare din lume - practic, fara dobanda. Nu este vorba de o strategie a departamentelor de marketing, in incercarea de a aduce clienti noi, cat mai degraba de un esec al celor juridice. Acestea din urma au strecurat clauze interpretabile in contractele de credit incheiate in perioada de dinainte de criza, care acum se intorc impotriva lor.
UE ne cere transparenta in asigurari. La ce sa fiti atenti cand incheiati o polita, se intreaba dailybusiness.ro.
Autoritatile europene lucreaza la revizuirea unei directive pentru industria asigurarilor, prin care cere mai multa transparenta de la brokerii si companiile din domeniu. Ultimele scandaluri de pe piata asigurarilor din Romania i-ar putea face putin mai reticenti pe clienti.
Romanii aleg in general cea mai ieftina polita RCA atunci cand isi asigura masina, iar aceasta alegere nu le este intotdeauna favorabila. Acelasi lucru putem spune si in cazul asigurarii facultative Casco.
Bancile mai au schelete de scos din dulapuri, titreaza capital.ro.
Cu linii de finantare din strainatate mult subtiate si cu bilanturi in care cosmarul creditelor neperformante a fost doar partial alungat, in timp ce alte probleme incep sa fie descoperite, bancile se pregatesc pentru inca un an agitat.
"Si 2014 va fi un an greu pentru banci. Sursele atrase de la bancile-mama sunt in scadere rapida, dar nu vad pericole. Suntem confortabili avand in vedere rezerva foarte mare de solvabilitate", a declarat directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, la Sinaia, la un seminar organizat in urma cu o saptamana de Finmedia.
Facturile la energie vor creste de la 1 aprilie, anunta evz.ro.
Consumatorii casnici vor plati, peste o luna, cu circa 6 lei in plus, ca urmare a unei decizii privind energia verde.
De luna viitoare, facturile la energia electrica se vor rotunji cu 5-6 lei. Motivul scumpirii il reprezinta majorarea de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a cotei de certificate verzi pe care furnizorii de electricitate trebuie sa o indeplineasca pentru anul trecut. Cota a crescut la 0,224 de certificate verzi pe MWh, fiind cu 88,5% mai mare fata de nivelul de 0,1188 certificate verzi pe MWh pentru 2012.
Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal: Economia trebuie sa creasca cu doua puncte in fiecare an peste zona euro ca sa putem adopta euro in 10 ani, informeaza adevarul.ro.
Romania are nevoie de o crestere economica cu doua puncte procentuale peste cea din zona euro pentru a putea sa adopte moneda unica europeana intr-un orizont de timp de zece ani, a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, citat de Agerpres.ro.
"Avem nevoie de o crestere economica de 3% — 4% pe an astfel incat, intr-un orizont rezonabil de timp, sa ajungem la un nivel satisfacator de convergenta reala. Daca stagnam din perspectiva convergentei reale, adica economia ramane la o crestere in jurul a 2%, iar in zona euro creste la fel, cred ca discutia este inchisa. Ar trebui sa avem un diferential de crestere de cel putin doua puncte procentuale peste zona euro astfel incat, intr-un orizont de pana la 10 ani, sa putem adopta euro", a explicat presedintele Consiliului Fiscal.
Comentarii articol (0)