Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 163, din 6 martie 2014.
- Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi
- Daca faptele de mai sus au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.
Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 39/2014 pentru aprobarea procedurilor privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 163, din 6 martie 2014.
- Se aproba procedurile privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari
- Prezenta hotarare se transmite Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, in vederea avizarii anexei nr. 1 „Lista de obiective pentru revizuirea calitatii activitatii de audit financiar/audit statutar”, conform prevederilor art. 15 alin. (1) lit. f) din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Auditorilor Financiari din Romania
- Termenul de intrare in vigoare: 6 martie 2014
Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 50/2014 privind aprobarea Procedurilor pentru aplicarea art. 29 din Normele privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari, aprobate prin Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 49/2013 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 164, din 6 martie 2014.
- Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) monitorizeaza, pe parcursul a 3 inspectii anuale, efectuate pe parcursul a 3 ani consecutivi, auditorii financiari care au obtinut la inspectia calitatii calificativele D, C si B, prin stabilirea de masuri pentru remedierea neconformitatilor si aplicarea, dupa caz, de sanctiuni disciplinare
- Termenul de intrare in vigoare: 6 martie 2014
Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 51/2014 privind aprobarea Procedurilor pentru aplicarea art. 24 din Normele privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari, aprobate prin Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 49/2013 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 164, din 6 martie 2014.
- Revizuirea calitatii activitatii de audit desfasurate de auditorii financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), persoane fizice active si firme de audit, se efectueaza de catre Departamentul de monitorizare si competenta profesionala (DMCP), conform Normelor privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari, aprobate prin Hotararea Consiliului CAFR nr. 49/2013, pe baza procedurilor stabilite de organismul profesional, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu standardele internationale in domeniu, sub forma„listelor obiectivelor de inspectie”, pe naturi de misiuni.
- Termenul de intrare in vigoare: 6 martie 2014
Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 49/2014 pentru aprobarea Normelor privind revizuirea calitatii activitatii de audit financiar si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 164, din 6 martie 2014.
- Sub supravegherea Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, Camera Auditorilor Financiari din Romania (Camera) este autoritatea competenta pentru efectuarea de revizuiri in vederea asigurarii calitatii serviciilor prestate de auditorii financiari, fiind abilitata sa emita norme si proceduri de revizuire a calitatii activitatii de audit financiar, precum si a altor activitati desfasurate de auditorii financiari, potrivit legii
- Termenul de intrare in vigoare: 6 martie 2014
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 255/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 75/2014 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca organism de conducere si implementare a fazei a doua a programului de cooperare pentru dezvoltarea capabilitatilor de chirurgie cardiaca neonatala si infantila in Romania a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 164, din 6 martie 2014.
- Ministerul Sanatatii este organismul de coordonare si implementare a fazei a doua a programului de cooperare pentru dezvoltarea capabilitatilor de chirurgie cardiaca neonatala si infantila in Romania
- Institutiile in care se va implementa faza a doua a programului de cooperare pentru dezvoltarea capabilitatilor de chirurgie cardiaca neonatala si infantila in Romania sunt urmatoarele:
a) Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” Bucuresti;
b) Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iasi;
c) Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara;
d) Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures.
- Termenul de intrare in vigoare: 6 martie 2014
Comentarii articol (0)