TVA redusa la alimente, o poveste care se tot repeta de noua ani, scrie economica.net.
De aproape 9 ani, in Romania se tot reduce TVA la alimentele de baza. In proiecte legislative, insa, pentru ca in realitate doar la paine se achita, din septembrie 2013, TVA de 9%.
Avand in mod clar sustinerea mediului privat, reducerea TVA la alimentele de baza a fost una dintre temele recurente ale alesilor care s-au perindat prin Palatul Parlamentului. Fiind o masura cu impact major asupra populatiei, de la putere sau din opozitie, propunerile legislative au fost numeroase, dar pana acum niciuna nu s-a concretizat. Ultimul care si-a adjudecat un proiect pe aceasta tema este PNL, care vrea reducerea TVA de 9% la "tot ce inseamna carne in viu si carcasa".
TVA si CAS, cele mai impovaratoare impozite din Romania, titreaza dailybusiness.ro.
Taxa pe valoarea adaugata si contributiile sociale sunt considerate cele mai impovaratoare impozite din Romania de catre antreprenorii care au raspuns unui sondaj.
"Campioana tuturor taxelor este TVA (43% dintre cei chestionati afirma ca TVA este cel mai impovarator impozit - n.r), care este si foarte mare, pe locul doi sunt contributiile sociale (CAS). Romania se afla pe locul doi sau trei in Europa ca marime a contributiilor sociale. Impozitul pe venit este pe locul trei (10%), dar la distanta destul de mare, si apoi accizele si impozitele locale", a declarat marti Dragos Doros, director in cadrul KPMG Romania.
Basescu nu vrea taxa pe carburant: Este o taxa care nu este necesara, anunta capital.ro.
Aceasta taxa suplimentara la carburanti nu este necesara. La MDR este o crestere exploziva a bugetului. Se poate ramane in deficitul bugetar convenit cu conditia sa se elimine excesele de la ministerul Dezvoltarii, a declarat Traian Basescu.
PE: Bancile, auditorii, avocatii, agentii imobiliari si cazinourile trebuie sa combata spalarea banilor, mentioneaza evz.ro.
Proprietarii companiilor si ai fondurilor de investitii vor fi listati in registre publice in statele membre, conform propunerii legislative pentru combaterea spalarii banilor adoptate de Parlamentul European, azi, la Strasbourg.
Propunerea legislativa va cere bancilor, auditorilor, avocatilor, agentilor imobiliari si cazinourilor, printre altele, sa fie mai vigilenti privind tranzactiile suspecte ale clientilor lor, pentru ca tranzactiile frauduloase sa fie mai greu de ascuns si pentru a combate evaziunea fiscala.
Comentarii articol (0)