Petrescu, ministrul Finantelor: Nu o sa distrug ce s-a facut inainte, continuam restructurarea ANAF si proiectul privind plafonarea platilor in numerar, scrie adevarul.ro.
Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, a declarat marti ca va continua unele programe lansate de predecesorul sau, intrucat nu este genul care sa strice ce au inceput altii, mentionand planul de restructurare a ANAF, convenit cu Banca Mondiala, de unde Romania a tras un miliard de dolari, si platile in numerar.
"Nu sunt o persoana care sa distruga ce s-a facut inainte, voi continua anumite proiecte. Cum este planul cu Banca Mondiala, care a fost inceput la sfarsitul anului trecut, de restructurare a ANAF", a spus Ioana Petrescu, la conferinta Aspen organizata la Banca Nationala a Romaniei.
Document oficial al finantelor: Impactul majorarii accizei de la 1 aprilie este de 41 de bani/litru de benzina sau motorina, titreaza capital.ro.
De la 1 aprilie pretul carburantilor comercializati pe piata locala va fi mai mare cu 41 de bani, scumpire cauzata de majorarea accizei cu 7 eurocenti/litru, se arata intr-un document oficial al Ministerului Finantelor Publice.
Documentul, pe care il puteti vedea mai jos, semnat de Dan Manolescu, secretar de stat al Ministerului Finantelor Publice (MFP), este un raspuns adresat deputatului Adrian Gurzau, care a intrebat MFP care este impactul accizei pe carburanti.
1 aprilie, zi decisiva pentru mai bine de jumatate de milion de salariati din Romania, anunta evz.ro.
Discutiile de astazi de la Guvern despre certificatele verzi si liberalizarea pretului gazelor s-au incheiat fara a se lua o decizie, patronatele informand ca majorarea tarifelor ar duce la pierderea a 550.000 de locuri de munca, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general Cartel Alfa, Ion Homos.
Secretarul general al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Ion Homos, a spus ca discutiile de la Guvern dintre sindicate, patronate si ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, s-au finalizat cu promisiunea ca premierul si ministrii de resort vor fi informati, in prima sedinta de Guvern, despre punctele de vedere ale partenerilor sociali.
De ce e nevoie de pensii private, se intreaba romanialibera.ro.
In prezent, sistemul public de pensii nu se autosustine complet, de la bugetul de stat transferandu-se aproximativ 2,5 la suta din PIB, arata un studiu al Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) si Centrului Roman de Politici Europene (CRPE), citat de Mediafax. In acest timp, fondurile private reusesc sa obtina randamente din ce in ce mai mari.
Comentarii articol (0)