Board-ul FMI analizeaza miercuri primele doua evaluari ale acordului cu Romania, scrie economica.net.
Board-ul executiv al Fondului Monetar International (FMI) analizeaza, in 26 martie, primele doua evaluari ale acordului stand-by cu Romania, potrivit calendarului publicat pe pagina de Internet a institutiei financiare internationale.
Evaluarile au fost realizate la Bucuresti in luna ianuarie a acestui an de catre misiunea FMI condusa de Andrea Schaechter.
4 avantaje ale parteneriatului public privat vs contract de lucrari, titreaza dailybusiness.ro.
Proiectele de interes public incep sa fie realizate si prin intermediul parteneriatului public-privat (PPP), nu doar prin atribuirea de contracte de lucrari sau servicii. Care sunt avantajele parteneriatului cu actorii privati in comparatie cu metoda utilizata pana acum de autoritatile publice din Romania?
Introducerea accizei la bere a facut o gaura de 155 milioane de lei in bugetul de stat, informeaza capital.ro.
Cresterea accizei la bere in 2013 se estimeaza ca a condus la o diminuare cu 155 de milioane de lei a incasarilor bugetare din acciza si TVA pentru bere, comparativ cu varianta in care acciza s-ar fi mentinut la nivelul anului 2012, a afirmat, marti, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu, citand o analiza efectuata in acest sens de compania de consultanta A.T. Kearney.
"Statul - Guvernul Romaniei - avea optiunea la inceputul anului trecut sa pastreze nivelul de acciza sau 'over the night' s-a gandit ca ar fi bine sa-l modifice cu 10%. Intr-o analiza facuta de A.T. Kearney, reiese ca statul, alegand aceasta a doua optiune, a pierdut 155 de milioane de lei la bugetul statului doar din doua componente: componenta de acciza si componenta de TVA. Din pacate, nici in valoare absoluta la accize nu s-au incasat mai multi bani calculati la cursul de schimb, iar din TVA, din cauza contractiei pietei, scaderea este si mai mare. 155 de milioane de lei sunt bani pe care statul roman putea sa ii aiba la nivelul anului trecut daca decidea ca aceasta piata sa ramana cu nivelul de acciza asa cum era el stabilit", a explicat Bratu, intr-o conferinta de presa.
Ioana Petrescu, ministrul Finantelor: Daca nu introducem aceasta acciza de 7 eurocenti, riscam sa nu mai platim pensiile, mentioneaza adevarul.ro.
Din introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe fiecare litru de carburant se vor colecta pana la finele anului doua miliarde de lei, iar neincasarea acestei sume ar putea crea probleme la plata cheltuielilor curente, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.
Plata pensiilor si a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusa in pericol daca acciza suplimentara de 7 eurocenti nu va fi aplicata de la 1 aprilie, deoarece suma care ar urma sa fie colectata este de doua miliarde de lei si nu poate fi usor inlocuita, a declarat, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finantelor Publice.
Comentarii articol (1)