Premiera filmului "O noapte furtunoasa", ecranizare a celebrei comedii a lui I. L. Caragiale, a avut loc pe 22 martie 1943, la cinema Aro.
Din distributie au facut parte, printre altii, Radu Beligan, Alexandru Giugaru, Maria Maximilian, Florica Demion, Iordanescu Bruno, Ion Baroi, Miluta Ghiorghiu, Leontina Ioanid, Doina Missir, Cornelia Teodosiu, Elena Bulandra, Vasiliu Falti, Lica Radulescu, Ion Stanescu, Jean Mascopol, iar regia a fost semnata de Jean Georgescu, mentioneaza Wikipedia.
Filmul a fost realizat in perioada 1941-1942, in studiourile Oficiului National al Cinematografiei si a presupus o munca dificila, in conditiile razboiului, atat pentru actori, cat si pentru operatori, electricieni de platou, secretara de platou, manipulatori decoruri, recuziteri.
Aflati din slide-ul urmator despre un alt eveniment important petrecut de-a lungul timpului.
"Please, Please Me" este primul album al formatiei The Beatles si a fost lansat pe 22 martie 1963 in Marea Britanie. Lansarea albumului a fost realizata in graba pentru a valorifica succesul pieselor "Please, Please Me" si "Love Me Do".
Din cele 14 melodii inregistrate pe album, opt au fost scrise de Lennon si McCartney.
In 2012, revista "Rolling Stone" a inclus albumul "Please, Please Me" pe lista celor mai bune 500 de albume din toate timpurile.
Mai departe, cititi despre unul dintre recordurile stabilite in istorie.
Cosmonautul rus Valeri Poliakov a revenit pe Pamant, la data de 22 martie 1995, stabilind astfel un record de 438 de zile petrecute in spatiu.
Mai exact, el este titularul recordului pentru cel mai lung zbor in spatiu, efectuat la bordul statiei spatiale Mir, pe o perioada de peste 14 luni (437 de zile), in timpul unei singure calatorii.
Valeri Poliakov a castigat mai multe premii pentru zborurile spatiale si pentru realizarile sale academice, printre care titlu Eroul Rusiei, Ordinul Lenin, Ordinul Legiunii de Onoare si Ordinul Parasat.
- 1599: Antony Van Dick, pictor flamand
- 1797: Kaiserul Wilhelm I al Germaniei
- 1868: Robert Andrews Millikan, fizican american, laureat al Premiului Nobel
- 1931: Burton Richter, fizican american, laureat al Premiului Nobel
- 1951: Tora Vasilescu, actrita romanca de teatru si film
Cititi mai departe!
- 1685: Imparatul Go-Sai al Japoniei
- 1832: Johann Wolfgang von Goethe, poet, dramaturg, prozator german
- 1896: Thomas Hughes, nuvelist englez
- 2005: Kenzo Tange, arhitect japonez
- 2010: James W. Black, medic si farmacolog scotian, laureat Nobel
Comentarii articol (0)