Ministrul de Finante: "Acciza pe carburant este necesara la buget pentru a acoperi cheltuielile. Deja avem o lipsa de 670 milioane de lei", scrie capital.ro.
"Aceasta acciza este necesara la buget pentru a acoperi cheltuielile. Deja avem o lipsa de 670 milioane de lei, iar eu cand fac acel calcul daca se poate face neimpozitarea profitului reinvestit sau reducerea CAS, eu mai trebuie sa pun undeva, acolo, ca mai trebuie sa scot 670 de milioane", a declarat Ioana Petrescu, ministrul de finante al Romaniei.
Petrescu a amintit ca nu exista nici macar cea mai mica sansa pentru ca acciza suplimentara pe carburanti sa nu intre in vigoare.
Ministrul Energiei: Masurile anuntate luni reprezinta tot ce poate face statul pentru consumatori, titreaza dailybusiness.ro.
Guvernul va anunta luni o serie de masuri in domeniul energetic de sprijin pentru marii consumatori si pentru populatie, care reprezinta tot ceea ce poate face statul roman in acest moment, a declarat, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.
"Luni, premierul Victor Ponta va anunta un pachet de masuri pentru domeniul energetic. In ultimele zile am lucrat impreuna cu prim-ministrul, care s-a ocupat personal, cu consilieri ai premierului, cu echipa mea de la Departamentul pentru Energie, cu domnul ministru Nita (ministrul Economiei Constantin Nita n.r), cu Consiliul Concurentei, cu echipa de la ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei n.r) pentru a propune o serie de solutii care sa ajute marii consumatori si sa ajute populatia. Sunt masuri care vor acoperi si sectorul de energie electrica si pe cel de gaze naturale", a anuntat Nicolescu.
Mai usor sa iei bani in agricultura: Proiecte tip pentru fermieri, anunta evz.ro.
Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 proiecte tip facute de Ministerul Agriculturii, a spus astazi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Cei care vor integra productia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor, a mai spus acesta.
Romania este campioana lumii la ieftinirea caselor. La noi, preturile au scazut cu peste 10% si suntem in al cincilea an de declin al pietei imobiliare, informeaza adevarul.ro.
Pe piata imobiliara romaneasca, pretul mediu national al locuintelor a scazut in 2013 cu peste 10%, fapt care ne plaseaza pe cea mai inalta pozitie a unui clasament mondial.
Preturile locuintelor din Romania au inregistrat anul trecut cea mai mare scadere din lume, respectiv de aproape 10,5%, fata de circa 6% cu un an inainte.
Comentarii articol (1)