Proiectul de Cod Fiscal va fi publicat din nou spre consultare publica, anunta economica.net.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va publica din nou pe site, pentru consultare publica, proiectul de modificare a Codului Fiscal, iar noul document va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, potrivit ministrului Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.
O alta promisiune din campanie pica: Ce se intampla cu taxa pe stalp, mentioneaza capital.ro.
In septembrie, atat premierul Victor Ponta, cat si ministrul de finante, Ioana Petrescu, au anuntat ca, de la 1 ianuarie 2015, taxa pe stalp va fi redusa cu 33%. Dupa alegeri, oficialii au renuntat la promisiune. Analistii sustin ca aceasta taxa este una dintre principalele cauze ale scaderii economice din 2014 pentru ca a blocat investitiile companiilor.
Sansele ca guvernul sa-si mai tina promisiunea de a micsora taxa pe stalp (supranumele impozitului pe constructii speciale) de la 1,5% la 1% din valoarea patrimoniului firmei sunt nule, considera Gabriel Sincu, Director Taxe, E&Y.
Ministrul Energiei garanteaza cu functia ca pretul gazelor si energiei termice nu va creste la 1 ianuarie, titreaza evz.ro.
Ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, a anuntat astazi ca va demisona daca pretul gazelor si energiei termice se va majora incepand cu anul viitor.
"Garantez cu demisia ca pretul gazelor nu va creste, ca pretul energiei termice pentru populatie nu va creste. Daca se va intampla altfel decat am spus, sunt dispus sa demisionez din functie. Ce garantie mai mare vreti de la mine?", a declarat Nicolescu intr-o conferinta de presa, citat deMediafax.
Director BNR: Remunerarea in Romania este cea mai mica din tarile UE, profitul a tot crescut ca pondere. Din reducerea CAS ar trebui majorate salariile, scrie adevarul.ro.
Remunerarea salariatilor are o pondere de numai 37,1% din valoarea adaugata bruta de la nivel national, cea mai scazuta din Uniunea Europeana (UE), unde media se plaseaza la 53,6%, in anii de criza remunerarea salariatilor fiind in cadere constanta in Romania, de la 44,1% in 2008, scrie Mediafax.
Mai mult, profitul plus consumul de capital fix din Romania se situeaza mult peste media europeana, raportul fiind evident in favoarea angajatorului si in defavoarea salariatilor, potrivit lui Constantin Chirca, directorul adjunct al Directiei Statistica din Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Comentarii articol (0)