Legea nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 238, din 3 aprilie 2014.
Curtea de Conturi exercita controlul asupra modului de formare, de administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public
- Functia de control a Curtii de Conturi se realizeaza prin proceduri de audit public extern prevazute in standardele proprii de audit, elaborate in conformitate cu standardele de audit internationale general acceptate
- Curtea de Conturi isi desfasoara activitatea in mod autonom, in conformitate cu dispozitiile prevazute in Constitutie si in prezenta lege, si reprezinta Romania in calitatea sa de institutie suprema de audit in organizatiile internationale ale acestor institutii
- Litigiile rezultate din activitatea Curtii de Conturi se solutioneaza de instantele judecatoresti specializate.
Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 466/2014 privind stabilirea cuantumului taxei pentru acreditarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca pentru anul 2014 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 238, din 3 aprilie 2014.
- Cuantumul taxei pentru acreditarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca se stabileste pentru anul 2014 la valoarea de 377,05 lei.
- Taxa se achita pentru fiecare serviciu prestat.
- Termenul de intrare in vigoare: 3 aprilie 2014
Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 106/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 238, din 3 aprilie 2014.
- Certificarea viabilitatii unui post nu are la baza un temei legal, deoarece nu este prevazut modul de calcul al viabilitatii postului sau modul de estimare in urma caruia se poate certifica viabilitatea unui post.
- CCR admite exceptia de neconstitutionalitate si constata ca prevederile art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 sunt neconstitutionale.
- Termenul de intrare in vigoare: 3 aprilie 2014
Legea nr. 141/2010 privind infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului Informatic National de Semnalari si participarea Romaniei la Sistemul de Informatii Schengen a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 240, din 3 aprilie 2014.
- Legea reglementeaza infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului Informatic National de Semnalari si asigura cadrul juridic necesar utilizarii de catre autoritatile romane a Sistemului de Informatii Schengen.
Legea Concurentei nr. 21/1996 a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 240, din 3 aprilie 2014.
- Legea are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.
- Dispozitiile legii se aplica actelor si faptelor care restrang, impiedica sau denatureaza concurenta, savarsite de:
a) intreprinderi sau asociatii de intreprinderi - persoane fizice sau juridice - de cetatenie, respectiv de nationalitate romana sau straina, denumite in continuare intreprinderi;
b) autoritatile si institutiile administratiei publice centrale sau locale, in masura in care acestea, prin deciziile emise sau prin reglementarile adoptate, intervin in operatiuni de piata, influentand direct sau indirect concurenta, cu exceptia situatiilor cand asemenea masuri sunt luate in aplicarea altor legi sau pentru apararea unui interes public major
Comentarii articol (0)