Se inmultesc fraudele in asigurari. Cum sa va feriti de falsuri, scrie dailybusiness.ro.
Sase asigurari din 100 sunt false, avertizeaza companiile de asigurari care se confrunta in ultima perioada cu tot mai multe fraude. Asigurarile auto sunt cele mai expuse riscului, iar falsurile sunt atat de bine facute incat sunt greu de deosebit si pentru specialisti.
Daca pentru RCA exista o baza de date, celelalte tipuri de asigurari sunt greu de verificat. Brokerii spun ca primul lucru care ar trebui sa dea de gandit este pretul foarte mic. Majoritatea fraudelor sunt descoperite prea tarziu, de obicei, cand masina este implicata intr-un accident.
Ofertele de primavara ale bancilor. Dobanzile la creditele de consum se apropie de pragul de 10%, titreaza economica.net.
Bancile se bat in oferte de primavara de credite pentru nevoi personale. Dobanzile la imprumuturi, cu toate costurile incluse, se apropie de pragul de 10%.
Dupa ce BNR a taiat dobanda de referinta pana la 3,5% si dobanzile la depozite s-au dus in jos, bancile comerciale au inceput si ele sa lase din pretul creditelor de consum. Primavara este anotimpul ofertelor si in cazul bancilor, iar asta se vede prin reduceri la dobanzi si, mai ales, comisioane.
Bancile au, in continuare, oferte mai bune pentru refinantarea imprumuturilor de la alte banci, decat pentru clientii noi.
Romania, aproape singura tara din Europa in care s-a scumpit motorina. La toti s-a ieftinit!, anunta capital.ro.
Danemarca si Romania sunt singurele tari din Europa unde s-a scumpit motorina intr-un an. Restul de 25 de state membre UE motorina s-a ieftinit, conform unei comparatii realizate de capital.ro bazata pe rapoartele statistice ale Oil Bulletin.
Evz.ro: Riscurile din spatele furturilor de energie
Bransamentele ilegale pot genera fluctuatii de tensiune care distrug echipamentele electrocasnice. Mai mult, localitati intregi pot ramane fara curent electric.
Cei care se branseaza ilegal la sistemele de alimentare cu energie electrica sau gaze naturale nu doar ca isi pun in pericol vietile si locuintele, dar pot crea pagube pe zone foarte mari. "Pierderile se propaga in lant. Numai pe zona de sud, datele arata pierderi la distribuitori de milioane de euro", ne-a declarat Silvia Vlasceanu, director executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie.
Comentarii articol (0)