1. Romanii au castigat marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva
Romanii au castigat marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva, pentru OnAirCamera, sistem ce permite utilizatorilor de smartphone sa primeasca, direct pe telefon, imagini personalizate din locuri cum ar fi o partie de ski. Ei primesc deja comenzi din Elvetia si Franta.
OnAirCamera este un sistem de camere video care urmaresc miscarile utilizatorului, le recunosc si le editeaza rapid sub forma unui film personalizat care poate fi transmis instantaneu acestuia pe telefonul mobil.
Practic, camerele inregistreaza si transmit actiunea printr-o conexiune wireless, iar fluxul video este disponibil doar utilizatorilor care se afla in fata camerei si au aplicatia Irewind pornita, acesta fiind un mediu care asigura confidentialitate.
2. Patru medalii si locul 3 pe natiuni pentru lotul feminin de matematica al Romaniei
Echipa Romaniei, prezenta la a treia editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete, a cucerit patru medalii: doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz.
Gratie acestei performante, Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe natiuni.
Echipa tarii noastre a fost compusa din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Magalie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) si Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz).
3. O romanca in varsta de 10 ani, castigatoare a unui concurs de dramaturgie organizat in Londra
O eleva in varsta de 10 ani din Bucuresti a castigat premiul pentru cea mai promitatoare piesa de teatru la International Playwriting Competition, organizat de Trinity College din Londra.
Claudia Mihale, eleva in clasa a V-a la Scoala Metropolitana ARC, a reprezentat Romania la aceasta competitie, fiind cel mai tanar participant.
Piesa Claudiei, intitulata "The Friendly Yeti", a concurat cu sute de texte din 25 tari, toate avand un nivel ridicat din punctul de vedere al creatiei.
4. Horia Mihail isi duce "pianul calator" la New York, intre 30 aprilie si 5 mai
Pianistul Horia Mihail si pianul sau calator vor ajunge la New York, in perioada 30 aprilie - 5 mai, cand proiectul va fi prezentat reprezentantilor radiourilor publice europene si americane, invitati la New York pentru Met Broadcasting Day.
Horia Mihail a strabatut cu "Pianul calator", un proiect initiat si dezvoltat de Radio Romania, toate zonele istorice ale tarii, adunand de-a lungul a mii de kilometri parcursi aplauzele a mii de spectatori.
Dupa ce a strabatut peste 4.000 de kilometri, a ajuns in 15 orase din Romania si Republica Moldova, a adunat peste 8.500 de spectatori si milioane de ascultatori prin radio, televiziune si internet, dar si nenumarate minute de aplauze, Horia Mihail si pianul sau calator vor ajunge la New York, in perioada 30 aprilie - 5 mai, cand proiectul va fi prezentat reprezentantilor radiourilor publice europene si americane, invitati la New York pentru Met Broadcasting Day.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa, nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (9)