Ce spun marii consumatori de gaze despre modificarile legislative recente, se intreaba dailybusiness.ro.
Recentele modificari legislative aparute pe piata gazelor, precum ordonanta care reglementeaza taxa pe veniturile suplimentare ale producatorilor de gaze, nu i-au ajutat pe marii consumatori, care se confrunta in continuare cu costuri ridicate, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Patronatelor din Industrie (CONPIROM).
"In ciuda recentelor modificari legislative aparute pe piata gazelor naturale, costurile pentru consumatorii industriali cresc semnificativ. Pretul gazului din productia interna continua sa creasca in ciuda reducerii consumului total din Romania, din ultimii trei ani. In conditiile in care nu exista o alternativa, consumatorii depind de regulile impuse de doi producatori locali, care pot stabili propriile preturi. Industria nu poate suporta socurile cauzate de cresterea preturilor, de aceea este necesara o perioada de timp pentru stabilirea conditiilor unei piete libere; o abordare treptata ar atenua impactul asupra consumatorilor", se arata in comunicat.
Numarul romanilor disponibili sa munceasca mai mult a crescut cu 10.000 de persoane, in 2013, scrie capital.ro.
Numarul persoanelor ocupate cu program partial care doreau si erau disponibile sa lucreze mai multe ore decat in prezent (persoane subocupate) a crescut in 2013 cu 10.000 si s-a cifrat la 249.000 de persoane, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica.
Aceasta categorie de persoane a reprezentat 2,5% din populatia activa, 2,7% din populatia ocupata si peste un sfert (27,1%) din numarul total al persoanelor care lucrau cu program de lucru partial.
Energia, domeniul in care strainii au adus cei multi bani in Romania in 2014: 230 de milioane de euro, anunta economica.net.
In primele trei luni ale anului, investitorii straini activi in segmentul energetic au majorat capitalul social al companiilor pe care le controleaza in Romania cu aproape 230 de milioane de euro.
Investitorii straini activi in segmentul energetic din Romania au "miscat" cel mai mult economia romaneasca in primele trei luni ale acestui an.
Bancile se bat pe IMM-uri, informeaza evz.ro.
Dupa o perioada in care au tinut punga stransa, bancherii se intrec in oferte de credite pentru intreprinderile mici si mijlocii, garantate de stat.
Conditiile de acordare a imprumuturilor prin Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii (Program OUG 92/2013) sunt mai avantajoase fata de cele ale finantarilor clasice.
Comentarii articol (1)