Peste 34.800 firme au fost radiate in primele cinci luni din 2014 – ONRC, titreaza economica.net.
Numarul firmelor radiate a scazut, in primele cinci luni din 2014, cu 1,65%, la 34.810 firme, fata de 35.394 in perioada similara a anului trecut, conform statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului.
Cele mai multe radieri au fost inregistrate in municipiul Bucuresti - 4.423 radieri firme (cu 5,59% mai putine fata de primele 5 luni din 2013) si in judetele Bihor - 1.589 (plus 29,93%), Iasi -1.435 (minus 23,59%) si Constanta - 1.431 (minus 4,47%).
Unde se duc banii din polita de asigurare, se intreaba capital.ro.
Te-ai asigurat, ai cumparat o polita RCA, de locuinta sau de viata. Ce se intampla cu banii dati? Arbitrul pietei semnaleaza ca firmele din Romania au unele costuri exagerate, comparativ cu practica din tarile dezvoltate.
Compania de asigurare incaseaza suma reprezentand contravaloarea contractului. Cum este structurata aceasta suma? Ea include, in primul rand, prima la risc (asociata daunelor viitoare si calculata pe baza istoricului) si care difera, de la firma la firma, si in functie de tipul produsului.
Noi masuri pentru prevenirea neregulilor in utilizarea fondurilor europene, titreaza romanialibera.ro.
Guvernul a aprobat in sedinta de joi noi masuri pentru a asigura buna gestionare a fondurilor europene atat de catre beneficiari, cat si de catre autoritatile.
„Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicandu-se in functie de gravitatea abaterii savarsite. Prin aceste reglementari urmarim imbunatatirea si eficientizarea mecanismului de prevenire si gestionare a neregulilor tinand cont de experienta avuta in utilizarea fondurilor de preaderare si a celor alocate Romaniei pentru actuala perioada de programare. Aceste reglementari urmeaza sa fie aplicate si in perioada de programare 2014 -2020. Suplimentar, permitem Autoritatilor de Management sa nu mai sanctioneze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
APMGR: Presiunea fiscala a dus la scaderea cu 10% a vanzarilor de medicamente cu prescriptie in 2013, informeaza dailybusiness.ro.
Presiunea fiscala mare exercitata in Romania asupra producatorilor locali a determinat o scadere a vanzarii de medicamente cu prescriptie medicala cu 10% in 2013, comparativ cu 2012 si o pierdere a cotei de piata, sustin reprezentantii APMGR.
"Dezvoltarea industriei farmaceutice locale din ultimii ani s-a facut pe fondul vanzarii de medicamente fara prescriptie medicala si a orientarii producatorilor romani catre exportul de medicamente, in contextul unui cadru legal injust si impovarator pentru producatorii de medicamente", precizeaza reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).
Comentarii articol (0)