Comisia Europeana va unifica registrele de insolventa ale mai multor state membre ale UE, anunta economica.net.
Comisia Europeana va unifica registrele de insolventa a sapte tari membre ale Uniunii Europene -Cehia, Germania, Estonia, Olanda, Austria, Romania si Slovenia - si le va posta pe un singur portal, au anuntat luni surse din cadrul CE. Potrivit Executivului de la Bruxelles, aceasta procedura va inlesni munca antreprenorilor, a investitorilor si a creditorilor.
"Are o importanta majora din punct de vedere al functionarii pietei interne si al justitiei europene sa se creeze posibilitatea de acces chiar si dincolo de granitele tarilor respective la registru de insolventa", a subliniat Johannes Hahn comisarul european pentru politica regionala, care indeplineste temporar si atributiile comisarului pentru justitie.
BNR ajuta bancile cu jumatate de miliard de euro, titreaza capital.ro.
BNR a decis sa ajute bancile comerciale prin reducerea rezervelor minime obligatorii in valuta cu doua puncte procentuale, ceea ce inseamna ca bancile pot trimite acasa suma de 500 milioane euro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis, la ultima sedinta a Consiliului de Administratie, pastrarea dobanzii de politica monetara la acelasi nivel, de 3,5%, insa a hotarat sa reduca rata rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor in valuta ale bancilor.
Factura la curent, umflata de investitii fictive si subventii mari, anunta evz.ro.
Principalii producatori de energie din sectorul public, ca si producatorii de energie verde, beneficiaza de o serie de compensatii care scumpesc cu 30% facturile la electricitate, spun unii specialisti.
Zilele trecute, statul a facut un pas inapoi. De la 1 iulie se anuntase o etapa de scumpire a electricitatii, pe de o parte pentru ca ne aflam in plin proces de liberalizare a preturilor si, pe de alta parte, pentru ca introducerea „taxei pe stalp” a crescut costurile pentru furnizorii de electricitate.
Populatia ar putea plati certificatele verzi pentru industrie, mentioneaza adevarul.ro.
Populatia ar putea plati scutirea de certificate verzi pe care autoritatile au acordat-o industriei grele, insa Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este institutia care gestioneaza sistemul de certificate verzi acordate producatorilor de energie regenerabila si aceasta trebuie sa reglementeze cum se face recuperarea, prin legislatia secundara, a declarat, la Adevarul Live, Constantin Nita, ministrul Economiei.
„Noi ne-am ocupat de lege, in sensul ca trebuia sa dam aceste stimulente, Comisia Europeana ne permite lucrul acesta, exista un regulament. Am notificat deja Hotararea de Guvern, deci am parcurs deja toate procedurile necesare pentru acest ajutor de stat, care nu e numai in Romania, e valabil in toata Uniunea Europeana, avand in vedere ca pretul energiei are consecinte negative asupra competitivitatii produselor. Era nevoie de un asemenea act normativ“, a spus Nita.
Comentarii articol (0)