Banca Nationala va reduce dobanda cheie pana la 3,25%, cred analistii Erste, scrie economica.net.
Sunt mari sanse ca inflatia sa scada pana la 2,4% la sfarsitul anului, iar aceasta tendinta ca si stagnarea creditarii economiei ii vor face pe strategii Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa reduca rata dobanzii de politica monetara pana la 3,25%, Evenimentul se va produce in acest trimestru, potrivit unui raport al Erste Group Research primit la redactia Economica.net.
„Inflatia osciland la minimele istorice si incetinirea ritmului de crestere a economiei, pe fondul unei creditari lenese a acesteia, sunt tot atatea semne care indica o eventuala imblanzire a politicii monetare (a BNR, n.r), prin taierea ratei dobanzii cheie a bancii centrale”, spune un raport al Erste Group Research, primit la redactia Economica.net.
Contractele de drepturi de autor sunt considerate suspecte de Fisc, titreaza capital.ro.
Contractele de drepturi de autor, ca si alte contracte incheiate cu persoane fizice, sunt in general considerate suspecte de autoritatile fiscale. In lipsa unei fundamentari serioase, este posibil ca veniturile sa fie tratate ca salarii si impozitate la fel ca acestea.
Beneficiarul unui astfel de contract poate opta intre doua metode de taxare. Impozitul poate fi retinut la sursa de platitorul de venit. Cota poate fi de 16% sau de 10%.
Ce-au facut administratorii de pensii cu banii romanilor, se intreaba evz.ro.
Fondurile de pensii private au investitii totale de 2,73 miliarde lei in companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, avand participatii la toate companiile care au facut obiectul ofertelor publice primare derulate de catre statul roman (Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica), intrand in topul actionarilor acestora, potrivit unui comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara.
Investitiile directe in economie realizate prin intermediul listarilor depasesc valoarea de 675 milioane de lei si au reprezentat 19,47% din cererea interna de emisiuni de actiuni si obligatiuni ale companiilor de stat care au dorit sa atraga capital pentru dezvoltare.
Ponta: Romania nu avea cota unica si TVA redus la paine cu o abordare de contabil de CAP, anunta adevarul.ro.
Reducerea CAS este sustenabila si poate fi pastrata in anii urmatori, dincolo de un calcul de „contabil de CAP“ care doar aduna ceva pe o hartiuta, a declarat premierul Ponta, adaugand ca Romania nu ar fi avut cota unica de impozitare si TVA redus la paine cu acelasi mod de abordare strict contabil.
„Aceasta masura poate fi in mod sigur nu doar adoptata, ci si pastrata in anii care urmeaza si, dincolo de calculul strict contabil, sau- cum ar spune cineva - de «contabil de CAP» care doar aduna pe o hartiuta ceva, este sustenabila din punctul de vedere al politicilor economice fiscal-bugetare promovate in ultimii doi ani si jumatate. Evident ca, atunci cand iei decizii importante, acestea reflecta o gandire economica. Daca azi am fi avut acelasi mod de abordare strict, strict numeric si contabil, niciodata Romania nu ar fi avut cota unica, nu ar fi redus TVA la paine“, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa la Guvern.
Comentarii articol (0)