Daca, in aceeasi baza de date Revisal, sunt pastrate datele pentru mai multi angajatori, si, din greseala, s-a introdus un contract de munca la un alt angajator, nu cel corect, problema poate fi rezolvata in cativa pasi simpli.
Concret, potrivit informatiilor publicate de Inspectoratul Teritorial de Munca Harghita, pentru a rezolva problema trebuie, in primul, rand, desfacut contractul de munca gresit introdus.
"Se desface contractul de munca gresit introdus cu aceeasi data ca si inceperea activitatii", precizeaza institutia.
Mai departe, la temei legal se alege "alte temeiuri", iar la explicatii se trece "introdus eronat". Dupa ce s-au incheiat aceste operatiuni, se va introduce contractul de munca la angajatorul corect.
Ultimul pas va fi transmiterea online sau la ghiseul ITM a fisierului .rvs.
Ce inseamna un fisier .rvs?
- .rvs - este un fisier .xml comprimat si codificat. Fisierul .rvs generat contine registrul integral din momentul generarii, respectiv toti salariatii si contractele acestora.
Astfel, cu ocazia fiecarei transmiteri a registrului conform cu HG nr. 500/2011, se vor transmite toti salariatii si contractele in stare curenta, inclusiv toate modificarile pana in acel moment.
Angajatorii care folosesc aplicatii non-REVISAL trebuie sa genereze fisiere de tip ".rvs" folosind optiunea "Validare Registru Non-Revisal".
Revisal ar putea fi actualizat anul acesta
Inca din primavara acestui an, AvocatNet.ro a solicitat un punct de vedere oficial Inspectiei Muncii in ceea ce priveste actualizarea Revisal. In raspunsul transmis de institutie se precizeaza ca trecerea la o noua versiune Revisal este in curs de desfasurare.
"Noua versiune a aplicatiei Revisal, aplicatie informatica gratuita pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii in vederea gestionarii Registrul General de Evidenta al Salariatilor in Format Electronic, este in prezent in lucru", se mentioneaza in documentul transmis redactiei noastre in luna martie.
In plus, reprezentantii ITM nu au putut oferi o data clara la care ar urma sa fie finalizata si data publicitatii actualizarea registrului.
"Datorita complexitatii problematicii publicarii unei noi versiuni ca urmare a faptului ca aceasta reprezinta doar o componenta a sistemului de registru, iar pentru actualizarea acesteia este necesar sa fie efectuata o actualizare unitara a tuturor componentelor sistemului, inclusiv a nomenclatorului COR, o estimare a termenului la care va fi finalizata etapa de trecere la o versiune superioara a sistemului de registru nu poate fi deocamdata efectuata", a explicat atunci Inspectia Muncii.