ALB: Credite de consum de 235 milioane euro, in prima parte a anului, in crestere cu peste 20%, scrie economica.net.
Membrii Asociatiei Societatilor Financiare (ALB Romania) au acordat, in primul semestru al anului 2014, credite de consum in valoare de 235 milioane euro, in crestere cu 20,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar 89% din aceste imprumuturi au fost destinate consumului personal, potrivit unui comunicat al ALB Romania remis, joi, Agerpres.
Cum ne asiguram firma impotriva clientilor rau-platnici, se intreaba capital.ro.
Asigurarile pentru companiile care au probleme la incasarea banilor de la beneficiari functioneaza mai slab decat in anii precedenti, dar pe piata exista inca posibilitati de acoperire a situatiilor nedorite, cand platile intarzie.
Asigurarea pentru creditele comerciale contractate de persoanele juridice reprezinta o asigurare „de risc financiar“. Riscul consta in pierderile pe care companiile le pot suferi atunci cand nu incaseaza banii pentru serviciile prestate sau marfurile si bunurile de consum livrate partenerilor de afaceri, in baza unor contracte cu plata la termen.
Subventii pentru trei milioane de fermieri, titreaza evz.ro.
Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat joi in sedinta de Guvern, ca va adopta ordonanta privind subventiile acordate celor trei milioane de agricultori de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
„Azi adoptam, sper ca avem toate avizele pentru ordonanta privind lamurirea situatiei de la APIA, in asa fel incat sa se faca platile si sa nu ne impiedicam de interpretari diferite. Sunt zeci, mii, poate sute de mii de fermieri, carora ne trezisem acum, printr-o interpretare, ca nu putem sa le dam subventiile si vrem sa lamurim acest lucru”, a declarat Ponta, imediat dupa ce l-a intrebat pe secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, George Turtoi, care este numarul fermierilor aflati in situatia de fata.
Firmele de apartament vor fi suprataxate din 2016. Proprietarii persoane fizice ar putea plati impozite si de 10 ori mai mari, anunta adevarul.ro.
Impozitul pe cladiri va fi calculat in functie de destinatie, nu de proprietar, ceea ce inseamna ca persoanele fizice care au SRL-uri inregistrate la domiciliu vor plati si de 10 ori mai mult. Masura este programata sa se aplice din 2015, dar primarii si economistii cer amanarea acesteia cu un an
In prezent, persoanele fizice care au acasa o firma – cabinet medical, magazin, birou notarial, birou de traduceri etc. – platesc impozit pe cladire la fel ca si vecinii lor care doar locuiesc in apartamente.
Comentarii articol (0)