avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Constituire PFA - crestere bovine
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Constituire PFA - crestere bovine

Sunt crescator de bovine si pentru dosarul de subventii trebuie sa deschid un PFA, dar nu stiu cat e de rentabil.Adica ce costuri am de facut ( casa de marcat, impozit forfetar...).Multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 22:07, 11 Octombrie 2010
Infiintati un PFA cu aproxiamtiv 200 ron. Activitatea principala va fi:
014 - Cresterea animalelor
0141 - Cresterea bovinelor de lapte
Detalii infiintare PFA aici:
[ link extern ]
SUCCES!
1. Impozit forfetar cred ca e mai greu de aplicat in cazul PFA-urilor crescatorilor de animale. O persoana are 10 vaci, altul 100, destul de greu sa faci un impozit forfetar in domeniul asta.
Nu stiu daca nu se poate aplica un impozit forfetar pe cap de animal, statul sa iti impuna un venit 500 RON / an pentru fiecare vaca de lapte.
Daca forfetarul se poate aplica atunci
impozit = 16% din forfetar
sanatate=5.5% din forfetar
pensii (daca PFA-ul nuare carte de munca si nu e pensionat) = 31.3% dintr-un venit asigurat la alegere (10 RON / luna la un venit asigurat 32 RON)

2. Daca e musai sa tii contabilitate, deci nu poti merge pe impozit forfetar atunci ar fi
profitul = incasari - plati
Impozit= 16% din profit
Sanatate=5.5% din profit
31.3% contributie la pensii, dintr-o suma asigurata; poti sa platesti un 10 RON / luna daca nu te intereseaza pensia.
Cum profitul e incasari - plati de aici iese ca daca vrei sa cumperi fan, porumb, grau, orice pentru animale e musai sa iei pe factura, altfel nu poti sa treci cumparaturile astea la cheltuieli (plati).

Casa de marcat e obligatorie daca produsele obtinute sunt vandute populatiei. Daca laptele / animalele de taiat sunt vandute procesatorilor de lapte (napolact, albalact, ...) / carne (abatoare autorizate) atunci nu ar fi nevoie de casa de marcat, se merge pe facturi. S-ar putea sa nu fie nevoie de casa de marcat in cazul in care laptele ar fi distribuit catre populatie prin automate, da aici e un semn de intrebare.

Prin subventii doar pentru cei ce au PFA statul incepe sa introduca impozitarea in randul persoanelor care se ocupa de agricultura, si aici e vorba de micul fermier, cu animale putine. Iti da subventie daca platesti impozit dupa animalele pentru care primesti subventie, ramine de vazut daca iesi mai bine cu subventie si impozit aplicat sau fara subventie si fara impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Impozit pfa agricultura CALIN74 CALIN74 ce impozite platesc ca si pfa daca detin 75 fam de albine si 4 capete bovine dc 3 declarate la apia pt. care s-a incasat subventie in 2012 de la apia (vezi toată discuția)