Restantele la creditele de peste 20.000 de lei au scazut cu peste un miliard de lei, in iulie, titreaza economica.net.
Restantele la creditele mai mari de 20.000 de lei acordate de banci clientilor au scazut, in iulie fata de iunie 2014, cu 1,08 miliarde de lei si au ajuns la 32,31 miliarde lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit din cadrul BNR, publicate vineri.
Aceste restante, pe care le centralizeaza Centrala Riscului de Credit, reprezentau in iulie 12,55% din totalul sumelor datorate de clienti bancilor, procentaj in scadere fata de luna anterioara, cand era de 13,02%.
”Exista un potential destul de mare pentru intensificarea utilizarii asigurarilor in sectorul IMM”, anunta capital.ro.
Politele de tip RCA si CASCO au fost principalele tipuri de asigurari achizitionate de intreprinzatori in 2014, insa numarul mediu, de 2,05 tipuri de asigurari incheiate de intreprindere mica sau mijlocie, releva faptul ca exista un potential ridicat pentru intensificarea utilizarii asigurarilor in sectorul IMM-urilor, sustine Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
”Conform datelor existente in Carta Alba a IMM-urilor 2014, principalele tipuri de asigurari achizitionate de intreprinzatori in acest an sunt: RCA (63,165%), Casco (31,55%), de sanatate si/sau accidente pentru angajati (22,37%), pentru cladiri (21,73%), de raspundere civila (19,63%), pentru marfuri (13,07%), pentru echipamente (8,03%), pentru constructii (5,99%), de transport (5,67%), aferente creditelor si garantiilor (1,98%), asigurari agricole (1,40%) si alte tipuri de asigurari (10,77%). In cazul IMM-urilor se inregistreaza un numar mediu de 2,05 tipuri de asigurari incheiate, evidentiindu-se astfel faptul ca exista un potential destul de mare pentru intensificarea utilizarii asigurarilor in sectorul intreprinderilor mici si mijlocii”, a declarat Ovidiu Nicolescu, citat de Agerpres.
Ioana Petrescu: Exista finantare pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Numai din insolvente se pot recupera 3,8 miliarde, mentioneaza adevarul.ro.
Guvernul are la indemana sursele de finantare pentru introducerea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, a declarat, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finantelor. Ea a adaugat ca pentru acest an impactul contabil este de 850 de milioane de lei, iar cel pe anul viitor este de 4,8 miliarde de lei.
„Sper ca aceasta masura sa intre in vigoare de la 1 octombrie, vorbim de un impact bugetar posibil, contabil calculat, pe doua luni de zile de 850 de milioane de lei. Acest impact poate fi mult mai mic daca acesti bani se intorc in economie prin investitii si prin angajari noi. Deci aici vorbim daca nu ai face nimic cu acesti bani, practic ii pui la saltea. Pentru acest an nu exista nicio problema, daca va uitati pe executia bugetara pe care am si postat-o pe site-ul ministerului la sapte luni stam extrem de bine, vorbim de 0,2% din PIB deficit bugetar si ne-am angajat la 2,2% pe tot anul, cat ne-am angajat cu organismele internationale. Deci din acest punct de vedere exista spatiu in cazul in care toti acesti 850 de milioane vin cu minus pe buget”, a afirmat Ioana Petrescu.
Comentarii articol (2)