Bancherii: Pastrarea dobanzii la conversia in lei a creditelor in valuta va costa bancile 3 miliarde de euro, scrie economica.net.
Bancherii spun ca pierderile generate de conversia in lei a creditelor in valuta sunt prea mari si vor afecta solvabilitatea bancilor.
Pastrarea dobanzii la conversia creditelor din valuta in lei ar provoca pierderi 14,4 miliarde de lei, si scaderea la 9,8% a solvabilitatii sistemului bancar, cu 7 puncte procentuale fata de nivelul prezent, a declarat Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).
Revolutia in finante a murit inainte sa se nasca, titreaza capital.ro.
Prioritizarea investitiilor publice a fost abandonata, desi fostul ministru al bugetului, Liviu Voinea, afirma ca reprezinta obiectivul mandatului sau. Masura trebuia sa canalizeze banii spre proiecte majore si sa sisteze risipa.
Romania are sute de santiere deschise din bani publici, care au nevoie de peste 70 de miliarde de lei si de multi ani de acum inainte pentru a se finaliza. In aceste conditii, s-a pus problema prioritizarii investitiilor, astfel incat resursele statului sa contribuie la proiecte cu mare impact economic si social, in loc sa se iroseasca pe lucrari de mica anvergura, care servesc, de regula, interesele electorale ale unor primari.
Ponta: „Discutia cu FMI pe bugetul 2015, in noiembrie”, informeaza evz.ro.
Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca masurile pentru bugetul din 2015 vor fi discutate in cadrul vizitei oficiale a misiunii Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale de la Bucuresti, de la sfarsitul lunii noiembrie, scrie Agerpres.
„Discutia actuala de la Bruxelles este legata de rectificarea de acum, care va avea loc pana la sfarsitul lunii septembrie. Masurile pentru bugetul viitor vor fi discutate la misiunea oficiala a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale care va veni, la Bucuresti, la sfarsitul lunii noiembrie. Deocamdata sunt doar niste discutii tehnice legate de situatia actuala, de parametrii pe care ni i-am asumat si pe care ii indeplinim in totalitate, insa discutia despre 2015 se poarta in vizita oficiala pe care o avem la sfarsitul lunii noiembrie”, a spus premierul Victor Ponta.
Succesul reducerii TVA la paine, motiv pentru reduceri la noi produse. Sunt vizate legumele, fructele si carnea, mentioneaza adevarul.ro.
Rezultatele obtinute dupa un an de la reducerea TVA in panificatie arata cresterea productiei si a numarului de locuri de munca si scaderea evaziunii, astfel ca Guvernul ia in calcul reduceri la fructe, legume si carne.
Ministerul Finantelor estimeaza, intr-un studiu lansat miercuri, ca in perioada septembrie 2013 - iulie 2014 evaziunea fiscala din domeniul panificatiei a scazut cu 300 de milioane de lei, livrarile oficiale de faina si produse de brutarie au crescut atat la export, cat si pe piata interna, numarul de locuri de munca fiscalizate din acest domeniu a crescut cu 7.000, productia de faina si paine a crescut cu 15,8%, respectiv 18%, iar preturile au scazut cu 10%.
Comentarii articol (0)