Joaca de-a justitia: Procesele ANPC cu bancile pe clauze abuzive nu au inca termene reale la Tribunalul Bucuresti, scrie economica.net.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor are 10 procese cu bancile comerciale (plus unul cu Vodafone) pentru eliminarea posibilelor clauze abuzive din toate contractele in derulare.
Desi s-au implinit mai bine de 10 luni de cand o parte din dosare au fost inregistrate la Tribunalul Bucuresti, acestea inca nu au termene reale.
Adio, polite RCA ieftine! Asiguratorii au crescut preturile si cu 40%, titreaza capital.ro.
Cea mai scumpa asigurare RCA de pe piata costa, in urma cu cateva luni, mai mult decat dublu fata de cea mai ieftina. Diferenta pare sa se fi diminuat considerabil, in timp ce prima medie platita a crescut.
Primele platite pentru asigurarea de raspundere civila auto aveau diferente foarte mari, de la companiela companie, in urma cu cateva luni. Capital a publicat, in mai 2014, un articol pe aceasta tema, cu preturile practicate de firme la acel moment, conform datelor culese din piata.
Platformele din Marea Neagra, scutite de „taxa pe stalp”, anunta evz.ro.
Constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra vor fi scutite de plata „taxei pe stalp”, a anuntat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, in cadrul reuniunii oamenilor de afaceri din Houston. Companiile care si-au pozitionat platformele in Marea Neagra sunt OMV Petrom SA, ExxonMobil impreuna cu OMV Petrom, Lukoil impreuna cu Romgaz, Midia Resources si Petro Ventures, precum si Sterling Resources.
„Venim in intampinarea nevoilor investitorilor si ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabila, pro business. In acest sens, am gasit o solutie sa exceptam de la impozitare constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra. Acest lucru este important de avut in vedere pentru investitiile pe care le veti derula in tara noastra”, a spus ministrul Finantelor Publice .
Cati bani au strans romanii in contul lor de pensie privata, se intreaba adevarul.ro.
Suma medie acumulata in cont de fiecare participant la sistemul de pensii private obligatorii este de 2.891 de lei, insa ea este cu 50% mai mare in cazul angajatilor care au avut in ultimii sase ani contributii virate in fiecare luna.
Aproape 6,2 milioane de romani sunt inscrisi in prezent in sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), insa pentru 172.000 dintre ei nu s-a virat nicio contributie in ultimii sase ani, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Comentarii articol (0)