Isarescu: Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale nu trebuie insotita de impozite suplimentare, scrie economica.net.
Reducerea contributiilor sociale cu 5 puncte procentuale nu trebuie insotita de impozite suplimentare, insa o contrabalansare a acestei masuri cu o impozitare suplimentara a activelor imobiliare nefolosite nu va avea un efect negativ asupra economiei, considera guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
Acesta a atras atentia ca doar reducerea CAS nu va duce la crearea de noi locuri de munca, ci ar trebui ca masura sa fie inclusa intr-un pachet de masuri dedicat stimularii activitatii economice.
Gaze mai ieftine pentru companii, de astazi, anunta evz.ro.
In curand, romanii ar putea avea parte de o scadere a preturilor la produse, cauza fiind reducerea tarifului la gaze naturale pentru consumatorii noncasnici, de la 1 octombrie.
Scaderea pretului la gaze pentru companii va fi in medie cu 3,5%, urmand ca anumite scoli si spitale sa aiba parte de o micsorare cu 6% a tarifului, a spus ieri Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).
Isarescu, despre conversia creditelor in valuta la cursul istoric: Legiuitorul trebuie sa gandeasca si resurse. E ca la buget, titreaza capital.ro.
Conversia in lei a creditelor in valuta la cursul de schimb din momentul acordarii imprumuturilor, asa cum este prevazuta intr-un proiect de act normativ aflat in dezbaterea Parlamentului, poate fi aplicata doar daca statul stabileste si cine va acoperi diferenta, considera guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
“Conversia se poate face si acum, pe baza voluntara, la cursul din ziua in care se face conversia, nu la cursul istoric. Daca cineva vrea la cursul istoric, trebuie sa se stabileasca si cine acopera diferenta. Se poate face de la bugetul de stat, din fondul de garantare sau din depozitele clientilor, Doamne fereste”, a declarat Isarescu.
Consiliul Fiscal scoate la iveala gaurile din ultima rectificare de buget: bani care nu exista sunt calculati si alocati gresit, mentioneaza adevarul.ro.
Revizuirea in plus a estimarilor Guvernului privind veniturile incasate din TVA, de 544,8 milioane lei, este neverosimila, avand in vedere incasarile din iulie si august, dupa prima rectificare bugetara, fiind mai „prudent“ ca proiectiile pe acest segment sa fie reduse cu cel putin 800 milioane lei, arata Consiliul Fiscal.
„Consiliul fiscal are rezerve serioase in ceea ce priveste revizuirea ascendenta propusa pentru proiectia incasarilor din TVA, avand in vedere ca fluxurile de venituri aferente celor doua luni de executie bugetara disponibile ulterior momentului realizarii primei rectificari bugetare – in speta iulie si august – nu sunt catusi de putin de natura sa genereze optimism in ceea ce priveste incasarile viitoare din aceasta taxa ceea ce, pe cale de consecinta, face ca revizuirea ascendenta propusa la nivelul estimarii de incasari bugetare pentru aceasta categorie sa apara drept neverosimila“, arata Consiliul Fiscal.
Comentarii articol (0)