Conform Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte Ales al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie „apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul mineral necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simpla si curata ramane optiunea generala de hidratare corecta”.
Apa de la robinet provine din surse naturale si include elementele necesare unui organism sanatos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Desi se distribuie in stare potabila, apa din retelele oraselor se poate contamina pe traseu din cauza starii improprii a conductelor prin care este transportata. O solutie eficienta pentru a avea permanent apa curata pentru baut si pentru gatit sunt sistemele de filtrare. La Fantana ofera doua variante care se pot folosi acasa si/sau la birou: purificatorul, un aparat asemanator unui watercooler care asigura atat apa rece, cat si fierbinte si kit-ul de filtrare a apei, care se monteaza usor, sub chiuveta.
“Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate contamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele La Fantana elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ”, a completat Silvia Enculescu, Laboratory & Food Safety Manager La Fantana.
Pe langa preconceptia despre apa de la robinet in cotidian circul multe informatii despre apa. La Fantana sustine o informare corecta, din surse avizate si incurajeaza consumatorii sa filtreze apa de mituri.
Comentarii articol (0)