In perioada 1 august 2013 - 1 august 2014, au fost adoptate 891 de acte legislative in Romania, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia. Dintre acestea, 257 -- adica o treime din total -- au fost adoptate in Romania, care este statul cel mai activ in acest sens. Romania este urmata de Polonia (178) si Ungaria (153).
De asemenea, conform raportului Grayling, Romania ocupa locul fruntas si in ceea ce priveste adoptarea actelor legislative prin procedura extraordinara. Mai exact, 62% dintre acte au fost adoptate sub forma de ordonanta de urgenta. Comparativ, in celelalte state incluse in raport aceasta procedura de adoptare a fost folosita doar in proportie de 11%.
"Desi utilizarea OUG-urilor asigura implementarea rapida a unor noi reglementari, lipsa unor consultari adecvate poate afecta calitatea procesului decizional", se arata intr-un comunicat remis de Grayling redactiei AvocatNet.ro.
In raport este precizat ca 43% (386 din 891) dintre actele legislative aprobate in cele sase state din zona Europei Centrale si de Est au avut un impact direct asupra activitatii companiilor. Cele mai multe acte au vizat mediul de afaceri in general (31%), sectorul serviciilor financiare (24%) si sectorul serviciilor (14%).
Potrivit informatiilor din comunicat, raportul a fost elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group si analizeaza actele legislative aprobate in Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia intre 1 august 2013 si 1 august 2014.
Mai multe informatii despre raport pot fi gasite aici.
Comentarii articol (0)