Esec al negocierilor privind bugetul Uniunii Europene pe 2015, scrie economica.net.
Guvernele Uniunii Europene si Parlamentul European nu au reusit sa ajunga la un acord privind bugetul UE pe 2015 luni seara, cand a expirat termenul limita pentru lansarea unui nou proiect de buget, a anuntat o purtatoare de cuvant a comisiei insarcinate cu bugetul din cadrul legislativului european, transmite AFP.
'Nu a fost obtinut un acord asupra bugetului european, iar Comisia Europeana va prezenta un nou proiect de buget pe 2015', a rezumat purtatoarea de cuvant intr-un mesaj postat pe Twitter, scrie Agerpres.
Cardurile bancare, in crestere, dar cash-ul ramane rege, titreaza capital.ro.
Numarul de carduri emise in Romania a crescut cu 2,8 milioane in ultimul an, la 44,8 milioane la finalul trimestrului trei din acest an, dar, dintre acestea, doar 10,66 milioane sunt active, in scadere cu 766.000 fata de finalul lunii septembrie 2013, reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.
In plus, retragerile de numerar continua sa domine tranzactiile cu cardul in Romania in trimestrul trei din acest an, atat ca numar de operatiuni (57,73 milioane de tranzactii la ATM si 48,71 milioane de tranzactii la POS), cat mai ales ca valoare a tranzactiilor (31,18 miliarde de lei retrageri de la ATM si 6,08 miliarde de lei tranzactii la POS).
Cum sa facem fata cheltuielilor de iarna, se intreaba evz.ro.
Atat Black Friday, cat si cheltuielile de iarna, ne pot da peste cap bugetul daca nu sunt bine „dramuite”. Neprogramate din timp, acestea risca sa te dezechilibreze financiar. Iata lista lor si cateva solutii pentru a le face fata.
Intretinerea locuintei. Pe timp de iarna, factura la caldura umfla de peste doua ori intretinerea. Pentru a nu plati exagerat de mult, monteaza in toata casa becuri economice, care consuma cu pana la 80% mai putina energie si sunt mai rezistente.
Proasta gestionare a fondurilor UE a franat cresterea economica, anunta romanialibera.ro.
Romania ocupa ultimul loc in UE in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, desi ministrul Eugen Teodorovici viseaza ca am putea incheia anul cu o rata de 80%. In plus, trebuie sa returnam o parte din bani pentru ca i-am cheltuit necorespunzator.
Ministerul Fondurilor Europene se lauda cu mari realizari: absorbtia curenta (declaratiile de cheltuieli transmise la Comisia Europeana, si nu cele decontate) a crescut cu 5,12% (980 de milioane de euro) in octombrie fata de luna precedenta, de la 38,46% (7,39 miliarde de euro) la 43,58% (8,37 miliarde de euro).
Comentarii articol (0)