În anul 1904, ziarul The New York Times își mută sediul într-o clădire din Longacre Square. Patronul de atunci al publicației, un imigrant german pe nume Alfred Ochs, dorește să marcheze momentul printr-o petrecere memorabilă. În acest sens reușește să convingă primăria să redenumească piața unde se află noul sediu al ziarului din Longacre Square în Times Square. Pentru trecerea dintre ani organizează o petrecere în piață pentru a cărei reușită nu se dă în laturi de la nici un fel de cheltuieli.
De-a lungul întregii zile de Ajun, în Times Square se desfășoară un festival care culminează cu un foc de artificii la baza noului sediu al The New York Times și cu întâmpinarea Noului An la miezul nopții. Festivalul reușește să atragă un număr record de 200.000 de participantț care întâmpină împreună venirea anului 1905.
Succesul primului Revelion determină patronul ziarului să continue sărbătoarea și în anii următori. Doar că în cursul anului 1907 primăria orașului New York interzice artificiile în oraș. Alfred Ochs are atunci ideea de a înlocui artificiile cu coborârea exact la miezul nopții a unei uriașe mingi luminoase din vârful unui catarg metalic. Prima minge a fost construită din lemn și fier, avea o greutate de 317 kg și un diametru de 1,5 metri, fiind împodobită cu 100 de becuri de 25 wați fiecare.
În anul 1914, The New York Times se mută din sediul din Times Square, dar la acea dată sărbătorirea venirii Noului An în Times Square marcată prin coborârea unei uriașe mingi luminate devenise deja o tradiție.
Doar în anii 1942 și 1943 tradiția nu a fost respectată din cauza celui de-al doilea Război Mondial, când la miezul nopții, în loc de coborârea mingii luminoase, s-a ținut un minut de reculegere în memoria soldaților americani morți în război.
În prezent, sărbătoarea din Times Square atrage în fiecare an peste un milion de participanți, fiind celebră în toata lumea.
Sursa: AICI
Comentarii articol (0)