ANAF a prelungit termenul pana la care contribuabilii sunt scutiti de la obligatia de declarare a bonurilor fiscale sub 100 de euro, in formularul 394.
Mai exact, pana la 31 decembrie 2016 bonurile mai mici de 100 de euro nu se vor raporta in declaratia 394. Masura vine in conditiile in care scutirea era valabila doar pana pe 31 decembrie 2014.
Aflati mai multe detalii AICI.
La data de 31 decembrie 2014, 3.224 de societati si-au pierdut calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, ca urmare a implinirii termenului de trei ani de la data infiintarii acestora, se mentioneaza intr-un comunicat al ONRC, remis recent redactiei.
Astfel, reprezentantii acestor societati trebuie sa faca demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei SRL-D in SRL sau sa opteze pentru alta forma juridica.
Cititi in acest articol cat timp au la dispozitie firmele pentru a-si schimba denumirea.
Luna martie a anului 2014 a adus o modificare importanta pentru mediul de afaceri, care avantajeaza firmele.
Astfel, un act normativ care a modificat Codul de procedura fiscala a stabilit ca Fiscul nu mai poate pune poprire pe conturile bancare ale contribuabililor, pentru stingerea creantelor fiscale, fara sa-i instiinteze in prealabil.
Reglementarile au stabilit ca, pentru stingerea creantelor fiscale, Fiscul poate pune poprire pe conturile bancare ale contribuabilor doar la implinirea termenului de 30 de zile de la data la care a comunicat acest lucru contribuabililor, adica data comunicarii somatiei.
Detalii AICI.
Executorul judecatoresc nu mai poate cere "ajutorul" Ministerului Public in cursul procedurii de executare silita, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a admis o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, decizia instantei fiind publicata la inceputul anului in Monitorul Oficial.
Acest lucru inseamna ca Parchetul nu mai are dreptul de a efectua cercetari asupra conturilor sau depozitelor bancare ale debitorului si nici de a afla daca acesta detine titluri de stat, bonuri de tezaur si alte titluri de valoare.
Mai multe informatii despre subiect in acest articol.
Romanii pot verifica, incepand din toamna lui 2014, daca sunt sau nu asigurati in sistemul de sanatate direct de pe internet.
Aceasta intrucat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a pus la dispozitia asiguratilor, pe site-ul propriu, o aplicatie care permite acest lucru.
Aflati cum sa accesati aplicati, consultand acest articol.
Odata cu introducerea cardului national de sanatate, asiguratii vor avea acces la servicii medicale si medicamente doar pe baza acestuia, documentul inlocuind adeverinta de asigurat, conform HG nr. 900/2012.
Totusi, in cazul in care cardurile de sanatate nu au ajuns inca la asigurati, acestia pot folosi in continuare adeverintele pentru a face dovada ca sunt contributori ai sistemului de sanatate.
Modelul documentelor a fost actualizat in septembrie prin Ordinul CNAS nr. 581/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, publicat in Monitorul Oficial nr. 685 din 9 septembrie 2014, ce a abrogat vechile reglementari in materie.
Detalii AICI.
Ministerul Muncii a lansat, la finalul lunii august, TelVerde, un numar de telefon gratuit disponibil de luni pana vineri.
Apeland numarul, cetatenii pot obtine diverse informatii privind pensiile si asigurarile sociale, protectia drepturilor lucratorilor sau legislatia muncii.
Aflati din acest articol la ce numar de telefon puteti suna.
Taxele aplicate de Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, pentru eliberarea de certificate, adeverinte sau alte documente, in urma solicitarilor venite din partea persoanelor fizice, juridice sau persoanelor fizice autorizate au fost modificate in luna iunie a anului trecut, printr-un ordin al Ministerului Muncii.
Actul normativ stabileste ca angajatorii sau angajatii care vor solicita documente sau furnizarea de informatii din Registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) vor plati un tarif unic pentru toate serviciile, desi pana acum taxele erau diferite.
Mai multe informatii AICI.
Comentarii articol (0)