Chiritoiu: Dupa aplicarea taxei pe stalp, pretul mediu al combustibililor in Romania se duce la media europeana, scrie economica.net.
Aplicarea taxei pe stalp a coincis cu o crestere a pretului mediu al combustibililor in Romania spre media europeana, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.
"Noi ne uitam la evolutia pretului fara taxe in Romania fata de alte state membre si ce vedem? In mod normal, suntem sub media europeana. Anul trecut, avem un impact al taxei pe stalp, acesta ne duce undeva la media europeana. Poate sa fie coincidenta, nu pot sa va spun ca s-a intamplat din cauza taxei pe stalp, dar in orice caz am vazut efectul. Dupa aplicarea taxei pe stalp, vedem cum pretul mediu al combustibililor in Romania se duce la media europeana", a explicat Bogdan Chiritoiu, la conferinta de presa avand ca tema activitatea Consiliului Concurentei in anul 2014.
Registrul Comertului: Mai multe firme au fost inchise in 2014 decat infiintate, informeaza adevarul.ro.
Numarul firmelor infiintate anul trecut a scazut cu aproape 19% fata de 2013, la 101.627, iar totalul insolventelor, radierilor, suspendarilor de activitate si dizolvarilor s-a redus cu 16%, la 131.307, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), citate de Mediafax.
Numarul firmelor care au intrat in insolventa anul trecut a scazut cu 30% fata de 2013, de la 29.587 in 2013 la 20.696 in 2014. O scadere semnificativa a numarului de insolvente, de 77,6%, s-a inregistrat in judetul Mehedinti, unde in 2014 au fost inregistrate 189 de insolvente comparativ cu 844 in anul 2013.
In lipsa investitiilor, pretul energiei va creste cu 35% pana in 2025, anunta capital.ro.
Productia de energie electrica din tara noastra este bine diversificata, dar sufera puternic la capitolul eficienta din cauza centralelor pe gaz si pe carbune vechi si nemodernizate. O problema care se va intensifica pana in 2025.
Sectorul energetic este esential pentru orice economie si, mai ales, pentru modul in care se va dezvolta in viitor. Tara noastra sta relativ bine la capitolul productie de energie electrica, in sensul ca avem capacitatea de a ne asigura consumul intern si chiar sa exportam ceva, numai ca multe centrale sunt invechite si au nevoie de investitii.
Dupa francul elvetian, alta valuta ingrozeste mii de romani cu credite, titreaza evz.ro.
Pe zi ce trece, cresc ingrijorator restantele celor aproximativ 5.000 de romani care au luat imprumuturi de la banci in moneda americana. Solutia este aceeasi ca in cazul persoanelor care au credite in franci elvetieni: negocierea cu banca.
Romanii care au credite in franci elvetieni nu sunt singurii loviti de socul valutar. Alaturi de ei, au dificultati de a-si plati ratele si romanii care au credite in dolari. Moneda americana s-a apreciat cu circa 21,3% de la inceputul anului trecut pana in prezent, umfland ratele cu o cincime.
Comentarii articol (0)