Biris: Sarcina fiscala este foarte mare in ce priveste impozitarea muncii, chiar si dupa reducerea CAS, scrie economica.net.
Sarcina fiscala este foarte mare in ceea ce priveste impozitarea muncii, chiar si cu reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, iar aceasta sarcina fiscala este asezata in functie de cum se obtine venitul si nu de cat venit se obtine, a declarat joi avocatul Gabriel Biris, la o conferinta pe teme de fiscalitate.
'Este nevoie de o simplificare a legislatiei, de implementarea unei logici simple si eficiente de calcul, retinere, plata si regularizarea anuala a contributiilor sociale', a mentionat Biris. Acesta a explicat ca trebuie eliminate exceptiile si este nevoie de o asezare a sarcinii fiscale uniform, in functie de cat venit se obtine si nu in functie de cum se obtine venitul.
RAR, amenzi de aproape 1,77 milioane de lei in 2014, in urma efectuarii a peste 6.200 de actiuni de control, mentioneaza capital.ro.
Inspectorii Registrului Auto Roman au aplicat, in 2014, sanctiuni contraventionale totale in valoare de circa 1,77 milioane de lei, in urma mai multor controale desfasurate pe parcursul anului, informeaza, joi, institutia.
'RAR a intetit, in 2014, controalele la service-urile auto. Demersul a urmarit supravegherea eficienta a pietei de gen si garantarea unui nivel ridicat in siguranta circulatiei. Raportarea Departamentului Supraveghere Piata (RAR) pe anul trecut arata ca inspectorii Registrului au desfasurat, in perioada 1 ianuarie 2014 - 31 decembrie 2014, nu mai putin de 6.213 actiuni de control la agentii economici de pe piata nationala', se mentioneaza intr-un comunicat al RAR.
Balbe cu „Prima Masina”. „Dobanda subventionata de stat” nu exista, titreaza evz.ro.
Din greseala, Guvernul a anuntat ca statul ar putea suporta o parte din dobanda creditelor din programul guvernamental.
Un program construit dupa modelul clasicului „Prima Casa”, „Prima Masina” urmareste acordarea de credite ieftine celor care nu au avut pana acum o masina, indiferent de varsta.
Cum vad bancile si ANPC legea insolventei persoanelor fizice, se intreaba romanialibera.ro.
In vreme ce ANPC considera ca nu trebuie lezat dreptul la locuinta familiara, bancherii vor sanctiuni aspre pentru cei ce vor profita in mod fraudulos de prevederile viitoarei legi a insolventei persoanelor fizice.
Specialistii reuniti intr-o conferinta la sediul BNR sunt de parere ca legea insolventei persoanelor fizice ar putea fi gata in sase luni, astfel incat studiul de impact sa dimensioneze resursele financiare, dar si umane de care este nevoie. Insa, in Legea bugetului nu este prinsa nici o suma care sa acopere costurile pentru implementarea acestei legi. "Intrarea in vigoare a acestei legi necesita resurse suplimentare atat la nivelul ONRC, cat si al instantelor. In instante nu avem suficienti judecatori care sa preia integral sarcinile. Cu actuala structura acestea sunt preluate doar partial", spune Liviu Stancu, secretar de stat in Ministerul Justitiei.
Comentarii articol (0)