Camera Deputatilor a adoptat miercuri, prin vot final, proiectul de lege care limiteaza incasarile si platile in numerar efectuate de firme.
In prealabil, Comisia pentru buget, finante si banci a aprobat un amendament prin care se introduce un plafon si pentru operatiunile intre persoane fizice.
Actul a fost adoptat de ambele Camere ale Parlamentului, astfel ca noile reguli mai trebuie doar promulgate de presedintele tarii si publicate in Monitorul Oficial pentru a putea intra in vigoare.
Aflati din acest articol ce limite se vor aplica la incasarile si platile in numerar.
Amenzile aplicate firmelor care utilizeaza practici comerciale agresive sau inselatoare, pentru a-si prezenta produsele, s-au dublat, dupa ce sambata a intrat in vigoare un act normativ care a modificat regulile in domeniu.
Mai exact, nivelul maxim al acestor amenzi a crescut la 100.000 de lei, de la 50.000 de lei, valoarea actuala.
Conform ANPC, firmele care aplica practici inselatoare nu ofera informatii clare despre produsele oferite, determinand consumatorul sa ia o decizie pe care altfel nu ar fi luat-o. Practicile agresive sunt cele care limiteaza libertatea consumatorului de a alege si constau in hartuirea clientului.
Mai multe detalii AICI.
Administratorii de bloc au de indeplinit o noua obligatie, se precizeaza intr-un act normativ care se aplica de duminica.
Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat sustine ca reglementarile nu vin in sprijinul administratorilor, ci, dimpotriva, maresc birocratia si costurile administrarii blocurilor.
Citeste in acest material despre ce obligatie este vorba.
AvocatNet.ro si serviciul de facturare Facturis au lansat o aplicatie online care ii anunta pe utilizatori daca s-au numarat printre castigatorii Loteriei bonurilor fiscale, concurs organizat de Ministerul Finantelor incepand din acest an.
Aplicatia este gratuita si foarte usor de folosit: utilizatorii nu trebuie decat sa inregistreze in sistem suma si data inscrise pe bonul fiscal.
Puteti accesa aplicati din acest articol.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala ar putea primi zilnic de la banci informatii despre operatiunile cu numerar, in lei sau in valuta, mai mari de 5.000 de euro, efectuate de contribuabili, se mentioneaza in Noul Cod de procedura fiscala, aflat in dezbatere publica.
Daca proiectul de lege va fi aprobat, atunci bancile vor fi obligate sa raporteze aceste informatii catre Fisc.
Guvernantii au mai incercat la finele anului trecut sa introduca o masura asemanatoare. Mai exact, ei au propus in decembrie 2014 ca bancile sa fie obligate sa comunice lunar Fiscului toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea, insa masura nu a fost aprobata.
Detalii AICI.
Contribuabilii trebuie sa depuna pana pe 25 martie formularul 101 prin care sa declare impozitul pe profit aferent anului 2014. Declaratia a fost modificata in ianuarie, astfel ca aceasta se completeaza dupa reguli noi.
De asemenea, programul de intocmire a formularului 101 a fost actualizat recent de ANAF.
Cititi articolul integral AICI.
Clasificarea Ocupatiilor din Romania a fost modificata dupa ce in Monitorul Oficial de luni a aparut un act normativ in acest sens.
Pe langa schimbarea anumitor ocupatii, au fost adaugate si unele noi.
Totusi, desi COR a suferit mai multe modificari din 2013 si pana in prezent, angajatorii nu dispun nici in momentul de fata de o versiune actualizata a aplicatiei Revisal.
Aflati mai multe informatii din acest material.
Titularul unei persoane fizice autorizate isi poate schimba numele, de exemplu in cazul in care se casatoreste sau divorteaza.
Intr-o astfel de situatie, este acesta obligat sa modifice si denumirea PFA?
Cititi raspunsul in acest articol.
Toate persoanele care au caini trebuie sa-i identifice prin microcipare si sa-i inregistreze in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan, prin intermediul medicilor veterinari, conform prevederilor legale aflate in vigoare.
Cei care nu respecta aceasta regula pot fi amendati cu sume de pana la 10.000 de lei.
In plus, ori de cate ori cainii sunt scosi la plimbare in spatii publice, proprietarii trebuie sa aiba asupra lor carnetul de sanatate al patrupedelor.
Gasiti toate informatii AICI.
Expedierea pasapoartelor la domiciliu, pentru persoanele care solicita acest lucru, va fi facuta, de la 1 aprilie, de Posta Romana, conform unui anunt recent al societatii.
Cetatenii romani pot solicita sa primeasca pasapoartele la adresa de domiciliu inca de la mijlocul anului trecut.
Detalii AICI.
Comentarii articol (2)