Cinci ani de Justitie: ICCJ trimite spre rejudecare pentru a treia oara un dosar pe clauze abuzive cu BCR, scrie economica.net.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pentru a treia oara, sa trimita spre rejudecare un dosar pe clauze abuzive intre doi clienti ai Bancii Comerciale Romane si banca, dupa ce a admis recursul creditorului. Clientii se judeca de cinci ani cu BCR si, desi au castigat de trei ori la Curtea de Apel Cluj, nu au ajuns nici acum la solutie definitiva.
Incurcate sunt caile justitiei – asta pare sa arate ultima decizie a Curtii Supreme intr-un litigiu dintre BCR, firma de recuperare Suport Colect si doi (fosti) clienti ai institutiei bancare. Dupa cinci ani de procese, ICCJ a decis ca nu se poate da o solutie finala in procesul in care consumatorii au cerut instantei sa declare ca abuzive mai multe clauze contractuale, si ca dosarul trebuie trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj. Pentru a treia oara.
In razboiul Antifraudei cu magazinele si restaurantele, seful Fiscului anunta: Vom continua controalele si mai abitir!, titreaza capital.ro.
Comerciantii si patronii de restaurante acuza Antifrauda ca le inchide activitatea pentru sume derizorii depistate in casele de marcat, ii hartuieste cu amenzi, se comporta agresiv si, in final, le ruineaza afacerile. In replica, seful Fiscului sustine ca plangerile nu reflecta realitatea, iar controalele vor continua „si mai abitir”. Cum s-a ajuns aici? Schimbarea legislatiei din aceasta luna a sporit mult puterile DGAF, excesiv chiar, potrivit mediului de afaceri.
In ultimele zece zile, Inspectorii Directiei Generale de Antifrauda Fiscala (DGAF) au semanat teroarea printre comercianti si patronii de restaurante.
Bancile isi fac curatenie in ograda: Vand active neperformante de 100 miliarde euro!, anunta evz.ro.
Valoarea activelor neperformante vandute anul acesta de bancile europene ar putea ajunge la nivelul record de 100 de miliarde de euro.
Cifra apare intr-un raport al companiei de consultanta PwC, transmite Reuters, preluata de Agerpres. Studiul PwC se refera la portofoliile de credite care nu mai fac parte din afacerile de baza ale bancilor. Bancile au in bilant active neperformante evaluate la aproximativ 1.900 de miliarde de euro.
Aberatia fiscala perfecta: o familie de pensionari a fost nenorocita pentru suma de 1 (un) leu, mentioneaza adevarul.ro.
O familie din Buzau traieste un veritabil cosmar financiar din cauza faptului ca a primit suma de 1 (un) leu drept dividende pentru niste actiuni provenite de la privatizarea in masa din timpul Guvernului Vacaroiu.
Buzoianca Maria Davidica, de „profesie“ casnica, a primit in anul 2012 suma de 1 leu drept dividende pentru niste actiuni pe care le primise la inceputul anilor ’90, in cadrul Programului de Privatizare in Masa.
Comentarii articol (0)