Puncte slabe si puncte forte ale scaderii TVA, scrie evz.ro.
Scaderea taxei din acest an sau de la anul va conduce la cresterea consumului si ar fi o gura de oxigen data mediului de afaceri. Marea provocare va fi de a gasi acele surse in buget prin care sa fie acoperit golul generat de aceasta masura.
In mod normal, taxa pe valoarea adaugata afecteaza consumatorul final, care o achita integral. Asadar, cu cat taxa este mai mare, cu atat preturile sunt mai ridicate si consumul scade. Firmele isi deduc TVA prin incasarile cu TVA si primesc totodata rambursari de la bugetul de stat. Prin umare, efectul taxei asupra companiilor consta in faptul ca nivelul acesteia dicteaza nivelul vanzarilor.
Consultantii fiscali spun ca plafonul antifrauda de 300 de lei, propus de Guvern, e o „dezlegare la mica evaziune”, mentioneaza adevarul.ro.
Introducerea unui plafon de 300 de lei – suma depistata ca plus sau minus in gestiune – pana la care activitatea firmei controlate sa nu mai fie suspendata este interpretata de consultantii fiscali ca o liberalizare a micii evaziuni.
Guvernul a analizat joi, in prima lectura, un proiect normativ prin care incearca sa relaxeze relatiile dintre contribuabili si controlorii fiscali, introducand un plafon sub care firma depistata cu nereguli sa nu mai poata fi sanctionata si cu suspendarea activitatii, ci numai cu amenda.
ASF: Capitalul social al brokerilor de asigurare trebuie majorat la 150.000 de lei, titreaza capital.ro.
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis in sedinta de miercuri majorarea capitalului social pentru brokerii de asigurare la 150.000 lei, pana la 31 decembrie 2015.
'A fost aprobata Norma privind autorizarea si functionarea brokerilor de asigurare si/ sau reasigurare, care urmareste imbunatatirea cadrului legislativ aplicabil si o mai buna adecvare a activitatii de intermediere la cerintele existente la nivel european", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ASF.
Comentarii articol (0)